światło biegu wstecznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- djmarko_86
- Mały gagatek
światło biegu wstecznego
witam mam problem ze swiatlem wstecznego.wczesniej bylo oki ale od paru dni nie zawsze sie zapalaja przy wrzuceniu biegu trzeba jeszce raz go wbic albo obie zarowki razem przygasaja i lekko migaja.co moze byc problemem
światło biegu wstecznego
Sprawdż maę w lampach ,jak również czujnik wstecznego na skrzyni , obadaj kostkę na nim czy ma dobry styk
- Paweł Marek
- V.I.P.
światło biegu wstecznego
włącz zapłon, wyjmij wtyczke czujnika przy skrzyni (jedyna taka z dwoma kablami - nie ruszaj tej drugiej z trzema), zewrzyj w niej styki kawałkiem kabla, jesli bedzie dobrze świecić winien jest czujnik, wkręcasz nowy i będzie działać, tylko zanim zakręcisz porównaj wymiary ze starym, i absolutnie nie kupuj zamienka firmy febi, ostatnio takowy kupiłem, nie chciał działać. Rozwaliłem go z ciekawości i zobaczyłem stalowe kompletnie skorodowane blaszki stykowe. W nowym czujniku.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- djmarko_86
- Mały gagatek
światło biegu wstecznego
dzieki za porade obadam dzis ten czujnik moze poprostu ma slaby styk i wystarczy bedzie wpiecie wtyku na nowo.
- djmarko_86
- Mały gagatek
światło biegu wstecznego
ogladalem dzis i chyba wyglada na to ze to wina kabelkow przy czujniku sa oba mocno poscierane z izolacji i zlamane jak je troszke naprostowalem to dzialaja swiatla bede mail wiecej czasu to zrobie to dobrze..dzieki za rady pozdro.....
- djmarko_86
- Mały gagatek
światło biegu wstecznego
a jednak koledzy to czujnik mi padl jak zrobilem zwarcie na kostce to naprawde dają czadu diody z tyłu.nie mam tylko takiej głebokiej nasadki i bede musial ja kupic.pamietacie moze czy to rozmiar 24klucza??jest tam tak ciasno ze zwyklym kluczem nie da rady podejsc
- Paweł Marek
- V.I.P.
światło biegu wstecznego
czujnik złapiesz dużymi kombinerkami lub małą żabką tak jest łatwiej, ale kluczem też się da, płaskim . Rozmiar sprawdź bo są dwa rodzaje czujników różniące się rozmiarem pod klucz - ale chyba 22.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- djmarko_86
- Mały gagatek
światło biegu wstecznego
włacznik wymieniony wszystko dziala ok.stary byl na rozmiar 22 a nowy na 21..dzieki pozdro