Problem z migaczami od alarmu mk3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam mam taki mały problem z migaczami przednimi ponieważ ostatnio reperowałem prawy migacz z przodu bo mi drucik się przerwał i jak go chciałem naprawić to chyba przypadek zrobiłem chyba zwarcie bo jak zawsze załanczałem alarm to migacze się świeciły a teraz już sie nie swieca ani przy właczeniu ani przy wyłączeniu.. tez mi nie swiecą kontrolki migaczy na liczniku to tylko sie dzieje przy alarmie bo jak sprawdzilem czy tak samo jest na awaryjnych ale wszystkie migacze działąją i kontrolki na liczniku też dzialają ... wiec wydaje mi się ze gdzieś spalił sie jakiś bezpiecznik ale bezpieczniki też sprawdzilem te co są na panelu kolo pedałów i wszystkie są dobre....może są jeszcze inne bezpieczniki o ktorych ja nie wiem albo cos innego sie zepsuło ?? prosze o pomoc jak ktoś wie co to może być ....
frangu.83
- Paweł Marek
- V.I.P.
opisz tak żeby było wiadomo czy kierunkowskazy z manetki normalnie działają czy nie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
No jak to "reperowałeś" - musisz sprawdzić i dokładnie opisać co tam zrobiłeś.
Hehe miałem to samo wczoraj ..
Wylałem wodę z migacza podłączam i pupa, prawa strona nie świeci zdemontowałem przewód a dopiero wpadłem na pomysł że może bezpiecznik się spalił. I się okazało że tak się właśnie stalo
Wylałem wodę z migacza podłączam i pupa, prawa strona nie świeci zdemontowałem przewód a dopiero wpadłem na pomysł że może bezpiecznik się spalił. I się okazało że tak się właśnie stalo
Jak alarm jest ciut lepszy jakościowo to będziesz miał bezpieczniki na przewodach dających impuls na kierunki idących od centralki do instalacji samochodu. Teraz pozostaje pytanie czy wiesz gdzie ona jest.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Re: Problem z migaczami od alarmu mk3
repereowałem kabel od prawego migacza bo byl uszkodzony kable mam takie krótkie ze nie wychodzą po a zdeżak samochodu i musialem podlaczać go w srodku w zdeżaku no i chyba w tedy musialem zetknąc kable nie tak i przestalo świecić jak alarm załąnczam tzn nie migają ale jak wlanczam kierunkowsaky to dzaialł wiec cos musi byc rzeczy w alarmiePaweł Marek pisze:opisz tak żeby było wiadomo czy kierunkowskazy z manetki normalnie działają czy nie
co do alarmu to nie wiem jaki mam bo nigdy sie tym nie interesowałem a co do bepiecnika to nie wiem gdzie sie on znajdujebrateq pisze:Jak alarm jest ciut lepszy jakościowo to będziesz miał bezpieczniki na przewodach dających impuls na kierunki idących od centralki do instalacji samochodu. Teraz pozostaje pytanie czy wiesz gdzie ona jest.
frangu.83
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
no to chyba trzeba się dostać do centralki...i zobaczyć czy jest bezpiecznikfrangu.83 pisze:co do alarmu to nie wiem jaki mam bo nigdy sie tym nie interesowałem a co do bepiecnika to nie wiem gdzie sie on znajduje
PS.
Nie pisz jednego posta pod drugim - opcja "Edytuj"