Problem z migaczami od alarmu mk3

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
frangu.83
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: frangu.83 » śr gru 21, 2011 12:53

witam mam taki mały problem z migaczami przednimi ponieważ ostatnio reperowałem prawy migacz z przodu bo mi drucik się przerwał i jak go chciałem naprawić to chyba przypadek zrobiłem chyba zwarcie bo jak zawsze załanczałem alarm to migacze się świeciły a teraz już sie nie swieca ani przy właczeniu ani przy wyłączeniu.. tez mi nie swiecą kontrolki migaczy na liczniku to tylko sie dzieje przy alarmie bo jak sprawdzilem czy tak samo jest na awaryjnych ale wszystkie migacze działąją i kontrolki na liczniku też dzialają ... wiec wydaje mi się ze gdzieś spalił sie jakiś bezpiecznik ale bezpieczniki też sprawdzilem te co są na panelu kolo pedałów i wszystkie są dobre....może są jeszcze inne bezpieczniki o ktorych ja nie wiem albo cos innego sie zepsuło ?? prosze o pomoc jak ktoś wie co to może być ....

frangu.83

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr gru 21, 2011 15:12

opisz tak żeby było wiadomo czy kierunkowskazy z manetki normalnie działają czy nie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » śr gru 21, 2011 15:44

No jak to "reperowałeś" - musisz sprawdzić i dokładnie opisać co tam zrobiłeś.

VW3TDI
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: VW3TDI » czw gru 22, 2011 08:47

Hehe miałem to samo wczoraj ..
Wylałem wodę z migacza podłączam i pupa, prawa strona nie świeci zdemontowałem przewód a dopiero wpadłem na pomysł że może bezpiecznik się spalił. I się okazało że tak się właśnie stalo

Awatar użytkownika
brateq
VWholic ;D
VWholic ;D

Post autor: brateq » czw gru 22, 2011 16:49

Jak alarm jest ciut lepszy jakościowo to będziesz miał bezpieczniki na przewodach dających impuls na kierunki idących od centralki do instalacji samochodu. Teraz pozostaje pytanie czy wiesz gdzie ona jest.

3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D

Awatar użytkownika
frangu.83
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Re: Problem z migaczami od alarmu mk3

Post autor: frangu.83 » śr gru 28, 2011 14:55

Paweł Marek pisze:opisz tak żeby było wiadomo czy kierunkowskazy z manetki normalnie działają czy nie
repereowałem kabel od prawego migacza bo byl uszkodzony kable mam takie krótkie ze nie wychodzą po a zdeżak samochodu i musialem podlaczać go w srodku w zdeżaku no i chyba w tedy musialem zetknąc kable nie tak i przestalo świecić jak alarm załąnczam tzn nie migają ale jak wlanczam kierunkowsaky to dzaialł wiec cos musi byc rzeczy w alarmie
brateq pisze:Jak alarm jest ciut lepszy jakościowo to będziesz miał bezpieczniki na przewodach dających impuls na kierunki idących od centralki do instalacji samochodu. Teraz pozostaje pytanie czy wiesz gdzie ona jest.
co do alarmu to nie wiem jaki mam bo nigdy sie tym nie interesowałem a co do bepiecnika to nie wiem gdzie sie on znajduje

frangu.83

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr gru 28, 2011 15:09

frangu.83 pisze:co do alarmu to nie wiem jaki mam bo nigdy sie tym nie interesowałem a co do bepiecnika to nie wiem gdzie sie on znajduje
no to chyba trzeba się dostać do centralki...i zobaczyć czy jest bezpiecznik :bajer:

PS.
Nie pisz jednego posta pod drugim - opcja "Edytuj" :bigok:

VW3TDI
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: VW3TDI » śr gru 28, 2011 18:35

a nie działa tylko jedna strona czy obydwie nie migają

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”