przewod abs prawy przod
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- djmarko_86
- Mały gagatek
przewod abs prawy przod
witam czy mozna gdzies dostac kabel do czujnika abs w przednim kole ??gienialny mechanior jak mi wymienial kolcki to zerwal kabelek zaraz przed gniazdem czunika szukalem na motoalegro ale znalazlem tylko jakas uzywke moze wy wiecie gdzie szukac z gory dzieki pozdro
- Paweł Marek
- V.I.P.
przewod abs prawy przod
NIgdy nie slyszałem o zamiennikach kabli na przód, z tyłem łatwiej bo tylne są razem z kablami. Więc ASO, używka a doraźnie polutowanie zwykłymi kablami też zda egzamin - na jakiś czas.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- djmarko_86
- Mały gagatek
przewod abs prawy przod
no juz tak mam od kilku miesiecy ale coraz czesciej podczas jazdy zapala mi sie kontrol. z abs-u a tym bardziej idzie zima wiec przydatny jest ale chyba zaczne od przemierzenia kazdego czunika moze ktorys juz kleka..
- djmarko_86
- Mały gagatek
przewod abs prawy przod
dzis mierzylem miernikiem czujniki ale tylko tylne bo nie wiem gdzie mam sie podpiac zeby przednie zmierzyc bez sciagania kol czytalem ze trzeba do modulu ktory sie znajduje po siedzeniem pasazera ale jak wypialem wtyk nie nie ma oznaczenia pinow dlatego tez sobie darowalem zgadywanie no chyba ze gdzie indziej cza sie podpiac..a co do tylnych czujnikow to lewy tyl nie wykazuje zadnych wartosci drugi ma 1kilo wiec ok
- Paweł Marek
- V.I.P.
przewod abs prawy przod
kable od czujników sa grubsze mają (powinny mieć) maleńkie karteczki z numerkiem czujnika, a drugi kabel od danego czujnika jest po sąsiedzku w drugim rzędzie styków. Podpinając się w czujnik prey kole - sprawdzisz tylko sam czujnik. Więc jesli jest podejrzenie co do kabli lepiej się wpiąć we wtyku sterownika, albo przednie czujniki maja wtyczke podlużną okrągłą w okolicach połączenia kielicha i ściany grodziowej -pod maską w komorze silnika.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- djmarko_86
- Mały gagatek
przewod abs prawy przod
ok sprobuje sie jakos podlaczyc a rozumiem ze tylne czujniki sa razem z kablem ktorego nie mozna wypiac bezposrednio przy czujniku i pierwszym miejscem gdzie mozna je sprawdzic jest tylna kanapa??
mam jeszcze maly dylemat co do kupna czujnika tylnego bo u mnie maja wtyk okrągły i kosztuje kolo55zl ale tez sa z inna wtyczka tzn plaska prostokatna i kosztuje kolo 30zł ?? moze dlatego ze mam z tylu bebny i jest inny wtyk??odp...
mam jeszcze maly dylemat co do kupna czujnika tylnego bo u mnie maja wtyk okrągły i kosztuje kolo55zl ale tez sa z inna wtyczka tzn plaska prostokatna i kosztuje kolo 30zł ?? moze dlatego ze mam z tylu bebny i jest inny wtyk??odp...
- Paweł Marek
- V.I.P.
przewod abs prawy przod
takdjmarko_86 pisze:tylna kanapa
zależy to od rocznika, w sumie niema przeszkód żebyś kupił ten tańszy, można podłączyć kombinując przy wtyczce, byle pewnie było i dobrze zaizolowane będzie działaćdjmarko_86 pisze:inny wtyk
- djmarko_86
- Mały gagatek
przewod abs prawy przod
oki mysle ze go wymienie w przyszlym tyg bo nie daje mi to spokoju.poinformuje o rezultatach pozdro
- djmarko_86
- Mały gagatek
przewod abs prawy przod
podlaczylem ostatnio VAG-a do auta i pokazuje i blad na tylnym lewym czujniku cala reszta ok wiec jutro jade po czujnik do sklepu i bede sie bawil ale najpierw powalcze ze sroba ktora trzyma czujnik bo jest zjechna wiec ktos tam cos kiegys grzebal