jaki to błąd klimy??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
jaki to błąd klimy??
wyskakuje mi bląd 256 i 00 co do tego blędu 256 to do konca nie jestem pewny czy to 256 czy np 25b bo nie wyswietla mi górnej częśći 6 i wygląda to na literkę b jest to mozliwe. sukałem na forum ale tego blędu nie znalazłem akurat.
jaki to błąd klimy??
25B Stellmotor für Fußr/Defrost-Klappe 0x25
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
jaki to błąd klimy??
Zerknij do tego tematu, są tam spisane błędy klimatronica. Może coś dopasujesz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=205797
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=205797
-
- Mały gagatek
jaki to błąd klimy??
zerkłem na ten link ale zabardzo nie ma tam napisane co to z bląd, pasowałoby przywrócić ustawienia fabryczne ale dla mnie to czarna magia..:/
-
- Mały gagatek
jaki to błąd klimy??
odnalazłem....bląd oznacza 25B-Silnik regulacyjny V85 pokrywy w przestrzeni na nogi lub odmrażania – V85 wie ktoś jak to cosik mozna odreanimowac?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
jaki to błąd klimy??
Problemy z klapami i silniczkami od nich wychodzą jak zaczynają one chodzić za ciężko, albo nie chodzą wcale, bynajmniej w przypadku V71 i V68 tak jest. Błąd powraca po skasowaniu? Co się dzieje jak włączasz nawiew na szybę? Najprędzej skończy się na wymianie silniczka, no chyba że da się go jakoś naprawić, ale bez rozbierania ani rusz, bo nie wiadomo co tam się dzieje.
-
- Mały gagatek
jaki to błąd klimy??
jeszce nie kasowałęm ale przypuszczam ze kasowanie nic nie da odnośnie objawów to juz od dosyć dawna wydawało mi sie ze jezeli wlącze nawiew na nogi to powietrze leci ale bardzo mało go jest na to raczej wygląda ze któraś klapka "przy nogach" jest zepsuta lub sie przyblokowała ewentualnie silniczek padł.. mógłbyś przypomnieć jak sie kasuje blędy chyba przytrzymać dłużej przycisk econ tak?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
jaki to błąd klimy??
Tak, przytrzymaj "ECON" przez chyba 5s i powinno zacząć migać 444 czyli brak błędów.
edit// Tylko przytrzymaj go w trybie samodiagnozy
edit// Tylko przytrzymaj go w trybie samodiagnozy
Ostatnio zmieniony czw gru 15, 2011 22:41 przez guziolek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
jaki to błąd klimy??
tzn jak w trybie samodiagnozy? zaraz po wykryciu blędów czy równocześnie z wykrywaniem bledow?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
jaki to błąd klimy??
Po wykryciu i nie pisz posta pod postem tylko edytuj wcześniejszy, bo przyjdzie mod i dostaniesz upominek
-
- Mały gagatek
jaki to błąd klimy??
co do tematu.. a wiec tak skasowalem bląd 25b i po ponownym zdiagnozowaniu wyskoczyle mi 444 i 00 wiec wnioskuje ze zadnych blędów nie ma?? pare razy jezdzilem autem i ponownie pożniej diagnozowalem i ponownie wyskakiwaly 444 i 00 wiec mniemam ze kłopot z głowy?? a co do różnicy nawiewu na nogi to wiekszej róznicy nie zauważyłem...
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jaki to błąd klimy??
Blad nie wyskoczy poki nie bedziesz zmienial nadmuchu nogi/szyba.
Jezeli silniczek sie przytnie to wyskoczy blad.
Jezeli silniczek sie przytnie to wyskoczy blad.
-
- Mały gagatek
jaki to błąd klimy??
zmieniałem nawiewy i w tym takze nawiew na szybe i pożniej na inne rodzaje nawiewów i po diagnozie wyszło 444 i 00 wiec chyba wszytsko ok jest. posprawdzam jutro jeszcze z wielokrotnymi zmianami nawiewu i zobaczymy co wyjdzie
dzsiaj poownie zmienialem wielokrotnie nawiewy na ecomie i na auto i po wszytskich zmianach nadal 444 i 00 takze myslę ze temat do zamkniecia pzdr
dzsiaj poownie zmienialem wielokrotnie nawiewy na ecomie i na auto i po wszytskich zmianach nadal 444 i 00 takze myslę ze temat do zamkniecia pzdr