[Bora] regulacja świateł

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

miskieusz
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

[Bora] regulacja świateł

Post autor: miskieusz » śr gru 14, 2011 23:56

Panowie, taki problem:
Obrazek

Jak widać urwane jest pokrętełko od regulacji lampy, pytanie brzmi więc, czy da się to przełożyć z innej lampy? Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć info. Może jest jakiś zestaw naprawczy?
pomocy :pub:

Awatar użytkownika
Waqa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

[Bora] regulacja świateł

Post autor: Waqa » czw gru 15, 2011 00:35

zdjecie nie jest zbyt wyraznie ale z tego co widze to brakuje Ci calego mechanizmu regulacji. . z tego co się kiedyś dowiadywałem u lampiarza (u mnie kreci się, ale nie rusza lustrem) to trzeba rozklejać lampę :? a części zamienne najlepiej pozyskać z jakiejś rozbitej lampy

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

[Bora] regulacja świateł

Post autor: Qto » czw gru 15, 2011 00:38

Pytanie czy tylko brakuje czy coś jest uszkodzone - na zdjęciu nie widać. Może kup jaką potłuczoną lampę i próbuj przełożyć...

miskieusz
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

[Bora] regulacja świateł

Post autor: miskieusz » czw gru 15, 2011 10:00

Waqa pisze:zdjecie nie jest zbyt wyraznie ale z tego co widze to brakuje Ci calego mechanizmu regulacji
Hmm jest urwany ten grzybek z zębatką i brakuje tej nakładki wierzchniej z drugą zębatką do kręcenia. Pytanie brzmi, czy ten mechanizm jest zespolony w jakiś sposób z lampą, czy faktycznie mogę kupić jakąś rozwaloną lampę (zwykła też podejdzie?) i przełożyć? Lampy od golfa też mają taką samą regulację?

Awatar użytkownika
Waqa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

[Bora] regulacja świateł

Post autor: Waqa » czw gru 15, 2011 12:30

miskieusz tak czy siak nie obejdzie sie bez rozbitej lampy. Poszukaj na allegro jakiejś stłuczki i próbuj jakoś to przełożyć. Golf ma regulacje, ale czy taka sama to nie wiem (podejrzewam ze podobne jak nie identyczne).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”