Golf III - centralny sam się zamyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
xWitam, okradli mi ostatnio samochód, i teraz mam problem z centralnym zamkiem, gdy przekręcę kluczyk na otwarcie w prawych drzwiach przednich zamek w tych drzwiach się otwiera natomiast w innych drzwiach nic się nie dzieje, pompka od zamka chodzi ale drzwi się nie otwierają, jeszcze do jak przekręcam kluczyk w pozycje zero odrazu zamukaja się tez prawe drzwi przednie. Natomiast jeżeli otworze drzwi przednie za pomocą rygiel-ka, żadne inne drzwi tez sie nie otwierają i odrazu po podniesieniu rygiel-ka tez sie zamyka. Panowie gdzie szukać przyczyny? dodam ze miałem popalone przewody w drzwiach prawych tylnych od pasażera i wyciągnąłem całą wiązkę z tych dziwi i jest niepodłączona. Odłączyłem również kable od zamka z drzwi prawych przednich i zachowanie samochodu jest takie same od strony kierowcy jak z podłączonym zamkiem. Włamali się od strony pasażera. Zamek jest tak jakby cały czas w pozycji zamkniętej.
Sprawdź rurki z ciśnieniem między słupkiem a drzwiami w gumowych osłonach.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Mam niepodłączona rurkę w prawych tylnych drzwiach ale nie wydaje i nie żeby to była przyczyna ze się zamki same zamykają bo jak go kopiłem to tez nie miałem podłączonej i zamek sie otwierał we wszystkich oprócz w tej nie podłączonej... raczej jest problem z instalacja ale nie wiem gdzie szukać
Jeśli rurka jest odłączona to pompka pracuje parę do kilkunastu sekund. Jeśli np. zamykasz auto, to się zamknie ale pompka jeszcze będzie pompować jak podniesiesz rygiel to się zamknie po pompka cały czas pompuje. Jeśli nie chcesz podłączać tych drzwi to zaślep tą rurkę i wtedy sprawdź co tak naprawdę się dzieje.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Usterką okazał się złamany rygiel w zamku od strony kierowcy, złamał się i został w pozycji zamkniętej i to była przyczyna.