szukam złącza diagnostycznego w komputerze digifant II
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam
Jak w temacie,szukam zlącza do uzyskania kodów błyskowych w kompie.Przesyłam wam krótki film czy to może być te złoncze w bezpieczniku , a jak nie to do czego jest ten bezpiecznik ?
[youtube][/youtube]
Jak w temacie,szukam zlącza do uzyskania kodów błyskowych w kompie.Przesyłam wam krótki film czy to może być te złoncze w bezpieczniku , a jak nie to do czego jest ten bezpiecznik ?
[youtube][/youtube]
digifant nie ma kabli do diagnostyki chodzi oczywiście o starsze modele A to co tam masz to ktoś mały tuning wprowadził
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
-
- Nowicjusz
nie mam pojecia co to jest, w każdym bądź razie auto nie odpala niby prawie startuje ale odrazu gaśnie komputer jest zrobiony ale jakas inna wadliwa sprawa jest w tym silniku .Czy cewka zaplonowa z silnika jh 1.8 może mieć kąplikacje jak podłącze do silnika pb ?
kolego kolejny post .....
Żaden digifant czy to I czy II nie miał złacza diagnostycznego.
Żaden digifant czy to I czy II nie miał złacza diagnostycznego.
nieCzy cewka zaplonowa z silnika jh 1.8 może mieć kąplikacje jak podłącze do silnika pb ?
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
- Paweł Marek
- V.I.P.
batman0704, jeden problem jeden temat, pamietasz o tym że masz mieć przepływomierz? Bo na filmiku go brak
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Re: szukam złącza diagnostycznego w komputerze digifant II
przepływomierz jest z drugiej strony , czytałem na różnych forach że te silni są bardzo wrażliwe na przepływomierz podobna jak jest walniety to atu wcale nie odpali czy to prawda? czy można go jakoś obejść żeby auto odpaliło?Paweł Marek pisze:batman0704, jeden problem jeden temat, pamietasz o tym że masz mieć przepływomierz? Bo na filmiku go brak
-
- Nowicjusz
był wykręcony przepływomierz próbowałęm go odpalić bez ale też lipa
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przekaźnik zasilający do Digifanta masz założony ?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Re: szukam złącza diagnostycznego w komputerze digifant II
zasilanie jest wlączone w tedy gdy na zapłon zrobie a przekaźnik mam od pompy podłączonyPaweł Marek pisze:Przekaźnik zasilający do Digifanta masz założony ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Niezbyt konkretnie odpowiedziałeś. Digi potrzebuje dodatkowego przekaźnika zasilającego, w skrzynkach po sierpniu 89 znajduje się w pozycji R3. W starszych możesz sprawdzić na forum w rozpiskach bo nie pamiętam. Więc albo go omijasz i zasilasz bezpośrednio albo przekaźnik jest ci potrzebny. Powtarzam - nie od pompy, tylko od zasilania zespołu wtryskowego Digifant.
-
- Nowicjusz
raczej nie mam przekaźnika do digifanta , zasilanie digifanta jest podłączone gdy kluczkiem przekręce na zapłon w tedy załancza się system , a co ma wspólnego przekaźnik przecież plus i masa jest prawidłowo podlącone aczkolwiek moge się mylić
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ciężko tobie pomóc, bo zadaję proste pytania a ty nie odpowiadasz, byłoby jasne gdybyś zwyczajnie napisał: nie wiem, albo nie mam przekaźnika, albo nie mam i podałem plus po zapłonie bezpośrednio na ECU. No to jeszcze tylko napiszę: sterownik Digi potrzebuje więcej tych plusow, jeden z nich jest podawany przez przekaźnik a nie bezpośrednio i jest konieczny. No więc poszukaj schematów i działaj.
-
- Nowicjusz