Problem z ABS. Nie działa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pasacik110
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam mam problem z ABS. Od pewnego czasu zapalała mi sie kontrolka ABS. Jak sie paliła ABS nie działał jak gasła dzialał. Komputer wykazał 290 Czujnik koła ABS lewy tył - G46 błąd sporadyczny. Dzisiaj wymieniałem tarcze i klocki z tyłu więc i czujnik wymieniłem. Niestety pokazuje dalej ale troche innej terści błąd 290 Czujnik koła ABS lewy tył - G46 uszkodzony mechanicznie. Myślałem, że to wada fabryczna czujnika więc wstawiłem drugi ale niestety jest dalej to samo. Czy macie pojęcie co to może być???
<wymoderowano podpis niezgodny z regulaminem>
- pasacik110
- Użytkownik
- Kontakt:
okablowanie raczej jest ok. bo łączenie znajduje sie pod siedzeniem z tyłu
<wymoderowano podpis niezgodny z regulaminem>
Sprawdź czy nie ma zwarcia na przewodach od tarczy, do łączenia pod siedzeniem i później dalej do skrzynki bezpieczników. Choć ciekawe jest to że wcześniej miałeś błąd sporadyczny a teraz uszkodzony mechanicznie, co wskazywało by na to że na którymś z przewodów jest przerwa. Miernik w rękę i do dzieła.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Golf 3 Red Devil By Me ;D