nie działa oświetlenie wnętrza samochodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Witam was mam taki mały problem posiadam golfa 3 1.6 benzyna 75kw rocznik 1996 z szyberdachem i dzisiaj zaczęła mi migać tz przerywać żarówka we wnętrzu chodzi o te żarówkę co np.otwiera sie drzwi i świeci albo mozna zaświecić w czasie jazdy obok tej żarówki mam przyciski od szyberdachu a z drugiej strony tej żarówki też obok mam następny przycisk aby np pasażer mógł sobie oświecić w każdym razie chodzi mi o ta główną środkową żarówkę chciałem sprawdzić co jej dolega ale poruszałem zaiskrzyło i przestała świecić ale niespaliło mi tej żarówki bo sprawdziłem tylko osmoliło mi trochę wnętrze tego środka i teraz nie wiem czy poszedł mi jakiś bezpiecznik czy spaliło mi część tej strony dodam tylko że na tej samej części mam sterowanie szyberdachem i drugą żarówkę i to działa proszę o jakieś podpowiedzi czy da sie to naprawić czy raczej sie nie opłaca tego robić???
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
na pewno należałoby sprawdzić bezpieczniki...metalizer78 pisze:nie wiem czy poszedł mi jakiś bezpiecznik

W mk3 to chyba bezpiecznik 21...ale jak sprawdzisz wszystkie to się nic złego nie stanie
-
- Ma gadane
ok ale chodzi o te małe bezpieczniki co są pod kierownicą tak bo są też takie duże kostki nr.9 itd
-
- Ma gadane
dzięki jutro sprawdzę ale też tak sądzę że może to być bezpiecznik bo gdyby całość mi nie działała to szyberdach i ta druga żarówka też by nie zadziałało
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
aaa teraz doczytałem że żarówka obok działa - to pewnie nie będzie bezpiecznik. Skoro jesteś pewien że żarówka dobra to trzeb lampkę rozebrać i obadać dokładniej...
- Paweł Marek
- V.I.P.
pewnie masz lampkę ze ściemniaczem, poszła elektronika i musisz znaleźć sprawną na szrocie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.