Przewody WN

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Tomaso007
Mały gagatek
Mały gagatek

Przewody WN

Post autor: Tomaso007 » pt gru 09, 2011 21:42

Siemano!

Ostatnio w moim 2E wymieniłem na nowe przewody WN JanMore'a. Niestety po wymianie jest tak, że (TO DZIEJE SIĘ TYLKO RANO JAK CHCĘ AUTO URUCHOMIĆ - auto stoi na dworze) jak odpalę to pochodzi przez jakiś czas (na PB) a jak dodam gazu to przerywa jakby właśnie było gdzieś przebicie.. gdy mocniej przegazuje to też jakby jeden tłok iskry nie dostawał...
Raz go zgasiłem to odpalić nie mogłem.. ciężko załapywał tak jakby na jednym cylindrze a póżniej jak z wielkim trudem załapał to się rozbujał i chodził. Najciekawsze jest to, że gdy już uda mi się go uruchomić i się rozgrzeje to nie ma z tym problemów. Przez cały dzień można śmiało go odpalać nawet na lpg.
Czego to jest wina??? Przewodów..??!!! Kuźwa, przecież nowe są.. Aa... mam założony filtr stożkowy - może on mieć na to wpływ???
Rozrząd ustawiony prawidłowo..

Pomóżcie...

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Przewody WN

Post autor: marcinek84 » sob gru 10, 2011 13:41

Odpal samochód wieczorem czy widać przebicie, rano wilgoci złapie i może wariować. Sprawdź jeszcze kopułkę i palec.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tomaso007
Mały gagatek
Mały gagatek

Przewody WN

Post autor: Tomaso007 » czw gru 15, 2011 01:38

marcinek84 pisze:Sprawdź jeszcze kopułkę i palec.
Tak też zrobiłem i po problemie! :bigok: :pub:
Wymieniłem jeszcze kopułkę i palec i jest git. :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”