Też ostatnio szukałem spadek mocy w swoim Golfie, zmieniałem węże, zawory, sprawdzałem instalacje, wymieniałem filtry itp.No i któregoś dnia zmieniłem przepływke na moment od znajomego. Auto odrazu odsyskało moc. Teraz własnie myśle gdzie najlepiej kupić tą przepływkeBio pisze:W benzynie z suszarką miałem ten sam problem. Nie pchaj się w zamiennik. Przez kupe czasu szukałem dlaczego brakuje mi mocy, logi były niby w porządku a wadliwa okazała się przepływka Magnetti Marelli.
Najlepsze co napisali mi w Zielonej Górze
Napisałem jeszcze do skody zobaczymy co odpiszą. Wiem że w zielonej przepływki sprawdzają po numerze vinNie jest to część z programu części na wymianę.
Pozdrawiam
Niedługo zejde i zobacze co mam, bo może się okazać że mam obudowe Boscha, a wkładke Pierburga, albo jakiś tani chiński syfJak masz Pierburga to jak chcesz to możesz podesłać przepływke i zobaczymy co sie da z nią zrobić.
Gdzie najlepiej to kupić? Allegro od dobrego sprzedawcy, Bosch'a czy ASO?
PS. A jakim programem sprawdzić logi? Znajomy sparwdzał tak jakims swoim profesjonalnym, nie pamiętam nazwy i stwierdził że turbo ładuje tylko do 2,7tys-3tys