zepsuty sciemniacz lampki

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
maniek8855
Forum Master
Forum Master

Post autor: maniek8855 » wt lis 29, 2011 13:43

Witam
Mam lampke ze sciemniaczem, który działał prawidłowo, ale musiałem zdjać podsufitkę i odłączałem lampkę, wszystko działa prawidłowo oprócz sciemniacza, na pozycji gdzie jest ściemniacz lampka gaśnie od razu po zamknięciu drzwi a nie po kilkunastu sekundach, czy szukać problemu w instalacji czy moze sam sciemniacz się uszkodził i trzeba zmienic lampkę-sciemniacz?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt lis 29, 2011 20:05

NIe jestem pewien jak to działa w mk2, w mk3 jest tak że jeśli lampka w tej pozycji się świeci to włączenie zpłonu natychmiast ja gasi, co powduje plus po zapłonie diocierający do ściemniacza. Więc kable przy tej wtycce sprawdź ale raczej elektronika sie uszkodziła

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
maniek8855
Forum Master
Forum Master

Post autor: maniek8855 » wt lis 29, 2011 20:58

Też mi się wydaje,ze elektronika bo w sumie tam idą 3kabelki i nie ma mozliwosci aby się uszkodziły, zwłaszcza,ze lampka działa oprócz fukcji opóżnienia, chciałem sie w zasadzie tylko upewnić :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”