Wskaźnik paliwa Golf IV 1 9.TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam jak w temacie wskaźnik paliwa gdy jest już mniej jak pół baku przy ostrzejszej jeździe pokazuje rezerwę, potem przy eko podnosi się. Gdy jest już około 1/3 wbija się rezerwa na stale potem po zalaniu nawet full dalej rezerwa dopiero po około 2 dniach pokazuje ful. Ktoś pomoże co z tym zrobić
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zakładamy że licznik jest sprawny...trzeba dostać się do czujnika w baku (pod tylną kanapą, klapka na 3 śrubki), rozebrać wsio, obadać jak całość wygląda... wtedy można coś dalej pomyśleć
odswiezam temat
ktorys juz raz mam tak ze gdy skazowka od stanu paliwa z baku schodz do czerwonego pola to po czasie wskazowka zaczyna sie unosic, w pol godz jazdy potrafi wskazac pelen bak
podpielem dzisiaj vaga
mialem 44 litry i ok 230 Omow i wartosc sie wachala ale ciagle rosla,
dobralem sie do klapki pod kanapa gdzie mozna znalesc czujnik paliwa( jestem pierwsza osoba ktora tu zagladala ), wypielem wtyczke od czujnika i wartosc w vagu wyniosla przeszlo 500 Omow i 0 litrow w baku
po wpieciu wtyczki wartosc wynosi 97 Omow i 9 litrow
wiec panowie czy to wina czujnika czy moze jednak licznika?
jeszcze jedno pytanie jak sie bez wiekszych szkod dobrac do czujnika ?
ktorys juz raz mam tak ze gdy skazowka od stanu paliwa z baku schodz do czerwonego pola to po czasie wskazowka zaczyna sie unosic, w pol godz jazdy potrafi wskazac pelen bak
podpielem dzisiaj vaga
mialem 44 litry i ok 230 Omow i wartosc sie wachala ale ciagle rosla,
dobralem sie do klapki pod kanapa gdzie mozna znalesc czujnik paliwa( jestem pierwsza osoba ktora tu zagladala ), wypielem wtyczke od czujnika i wartosc w vagu wyniosla przeszlo 500 Omow i 0 litrow w baku
po wpieciu wtyczki wartosc wynosi 97 Omow i 9 litrow
wiec panowie czy to wina czujnika czy moze jednak licznika?
jeszcze jedno pytanie jak sie bez wiekszych szkod dobrac do czujnika ?