Dźwięk uzbrajania alarmu.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » śr lis 23, 2011 17:02

A kolega może raczy napisać jaki to alarm co ? Oryginalny czy dokładany, zamiennik, nieoryginalny ?

Awatar użytkownika
Trewor87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Trewor87 » śr lis 23, 2011 19:38

listen222 pisze:jak mogę wyłączyć to "pipkanie"
Chodzi Ci o syrenkę alarmu, czy ten krótki dźwięk klaksonu?

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » śr lis 23, 2011 20:21

Ironizuje bo niestety w wielu wypadkach co alarm / model / firma sygnał wyłącza się inaczej.

Awatar użytkownika
daniel.wwe
TDI PoweR
TDI PoweR

Post autor: daniel.wwe » śr lis 23, 2011 21:41

skaktus pisze:wielu wypadkach co alarm / model / firma sygnał wyłącza się inaczej.
Potwierdzam... np u ojca jak chce mieć ciche uzbrajanie to musi jakoś piloty zakodować (zapłon i tam jakieś przyciski wciskać na pilocie), u siostry wystarczy wcisnąć dwa przyciski jednocześnie i jest ciche uzbrajanie, u mnie jest oddzielny przycisk do uzbrajania bez dźwięku.

“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr lis 23, 2011 21:48

listen222 pisze:Prawdopodobnie dokładany ponieważ kluczyk scyzoryk, a pierwotna wersja auta to Basic
Też mam wersję Basis i dwa oryginalne scyzoryki...
Podłączyć pod kompa, wejść w moduł komfortu ->>> adaptację - >>> i zmienić wartosći na kanałach 6 i 7...pierwotnie pewnie jest "0" - zmienić na "1"

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » śr lis 23, 2011 22:56

listen222 pisze:W tym rzecz, że kiedy go kupiłem to pipkał, później nie wiem jak to się stało przestał, a dziś znowu rano niemiła niespodzianka, musiało to być tak, że właśnie coś niepotrzebnie nacisnąłem...
masakra - chłopie - VAG - sprawdzasz czy twój komfort obsługuje pilota - jak obsługuje to tak jak napisał Qto, możesz wyłączyć. Jeśli ci nie pikał a pik a (oryginał scyzor - czyli komfort na pilota) to znaczy że któryś z miktostyków zaczął działać a szwankuje - brak pikania = brak info że wszystkie mikrostyki sygnalizują zamknięcie

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » śr lis 23, 2011 23:49

jeśli masz oryginał - to szukaj który mikrostyk uwalony (maska, klapa , któreś drzwi)

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » czw lis 24, 2011 00:00

listen222 pisze: I wybacz moją niekompetencję
luz - po to jet forum żeby wyjaśnić :)

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw lis 24, 2011 00:08

listen222 pisze:W tym rzecz, że kiedy go kupiłem to pipkał, później nie wiem jak to się stało przestał
nastepnym razem staraj się od razu napisać w czym rzecz... wiele pisania by się zaoszczędziło ;)
Sprawdź na VAGu błędy w komforcie, może pokaże od razu wadliwy zamek - najczęściej kierowcy.

A jeżeli się okaże, że scyzoryki to dokładane chinole, to będziesz musiał poszukać centralkę i zobaczyć nazwę alarmu...wtedy szukanie instrukcji itd - bez tego nic się nie wyduma

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”