jaki przekaznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jaki przekaznik
witam panowie mam pewien pomysl ( choc niewiem czy nie szalony)chcialbym zrobic w mk2 z swiatel przeciw mgielnych tylnich dodatkowe swiatla stop ale zarazem miec swiatla przeciw mgielne i zastanawiam sie jaki zastosowac przekaznik zeby to dzialalo wten sposob gdy hamujemy sa swiatla stop al gdy wlaczymy wlaczymy przeciw mgiejne to rozlacz stop i na odwrot stym ze jest to tasama lampa i zarowka i czy dasie wogule to zrobic
slawo
jaki przekaznik
Załóż diody i po sprawie
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jaki przekaznik
najprościej zrobić za pomocą diody prostowniczej mostek pomiędzy żarówką stopu a żarówką przeciwmgielnego...tak aby puszczała prąd ze stopu na przeciwmgielne a nie odwrotnie
jaki przekaznik
4A minimum.
ps. pomysł nie jest nowy, jeśli tylne przeciwmgłowe będą świeciły za jasno podłącz szeregowo więcej diod. każda dioda zmniejsza napięcie na żarówkach o 0,6V.
ps. pomysł nie jest nowy, jeśli tylne przeciwmgłowe będą świeciły za jasno podłącz szeregowo więcej diod. każda dioda zmniejsza napięcie na żarówkach o 0,6V.
MK3 ADZ->AGU
Re: jaki przekaznik
Takie są standardowe żarówki w przeciwmgłowychQto pisze:taka będzie ok do żarówek 21Wssarna1 pisze:4A
MK3 ADZ->AGU
jaki przekaznik
Qto,
U siebie w starym golfie zrobiłem jeszcze tak że podczas hamowania odłączało mi postojówki z tyłu. W nocy efekt bezcenny
Co do legalności to zawsze można zwalić na spięcie, poza tym prawo nie mówi jednoznacznie że lampy postojowe muszą świecić się w tym samym miejscu. Wsadzamy do stopów zmostkowane 21+5W gdy naciskamy stop postój przenosi się tam gdzie jest stop
U siebie w starym golfie zrobiłem jeszcze tak że podczas hamowania odłączało mi postojówki z tyłu. W nocy efekt bezcenny
Co do legalności to zawsze można zwalić na spięcie, poza tym prawo nie mówi jednoznacznie że lampy postojowe muszą świecić się w tym samym miejscu. Wsadzamy do stopów zmostkowane 21+5W gdy naciskamy stop postój przenosi się tam gdzie jest stop
MK3 ADZ->AGU