witam kupiłem ostatnio 3 dodatkowe wskazniki vdo : voltomierz,obrotomierz i cisnienie oleju. Tylko nie do końca wiem jak to podłączyć.
Voltomierz ogarnę ale mam obawy odnosnie obrotomierza gdzie mam podłączyć kabelek z sygnałem ? i czy dodatkowy obrotomierz nie wpłynie negatywnie na oryginalny obrotomierz w liczniku ?? poza tym obrotomierz w liczniku wyskalowany mam do 7 tys a dodatkowy tylko do 6 tys, czy będzie dobrze pokazywał ?
I jeszcze odnosnie ciśnienia oleju potrzebny jest jakiś dodatkowy czujnik ? z góry thx za pomoc
jak podłączyć dodatkowe wskaźniki VDO
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pod cewkęgdzie mam podłączyć kabelek z sygnałem ?
nieczy dodatkowy obrotomierz nie wpłynie negatywnie na oryginalny obrotomierz w liczniku ??
takodnosnie ciśnienia oleju potrzebny jest jakiś dodatkowy czujnik ?
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
aha dzięki a gdzie dokładnie pod cewkę? i skąd podłączyć zasilanie (+) do wskaźników zeby było po zapłonie i nie znikało,domyślam się ze pod kable od stacyjki ale który kolorystycznie dokładnie ?bo kilka ich tam jest.
kolego wez schemat i wepnij sie w puszkę bezpieczników. szukaj oznaczenia wiazki 15 (najczęściej czarny kabel)
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
a jaki wskaźnik do tego ciśnienia oleju ? najlepie prosił bym do jakies linki do aukcji albo cóś. Wskaźniki mam wyskalowany jakby co do 10 barów.