oswietlenie wnetrza

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

zikr6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

oswietlenie wnetrza

Post autor: zikr6 » wt lis 15, 2011 12:05

U mnie za brak światła odpowiedzialny był przekaźnik NEC o oznaczeniu EN2N9(ten czarny)wymieniłem i wszystko wróciło do normy.Tylko że u mnie nie było w ogóle światła na górze w drzwiach i w bagażniku.

Awatar użytkownika
matador87
Nowicjusz
Nowicjusz

oswietlenie wnetrza

Post autor: matador87 » wt lis 15, 2011 13:17

no właśnie, a u mnie w drzwiach jest normalnie tylko, że przygasa wraz z pstrykaniem, w bagażniku nie mam w ogóle, ale podejrzewam, że to wina styków w bagażniku lub mikrostyku w zamku bagażnika. Dziwi mnie, że czasem coś mu odbiję i wszystko działa jak należy, tak jakby coś nie łączyło gdzieś, a to raczej oznacza, że przekaźniki raczej działają tylko coś może nie łączyc... Całą płytke mogę miec problem żeby polutowac zwykła lutownicą pistoletową ze względu na wielkośc tych najmniejszych punktów do lutowania. Na niebiesko zaznaczyłem na jednym zdjęciu, że nawet próbowałem się za to wziąśc, ale wiecej narobiłem szkód niż pożytków... Chyba, że dałbym to do jakiegoś elektronika co telewizory naprawia, ale ciekaw jestem ile sobie za takie coś policzy, bo jak 50-100zl to za lekko ponad stówkę można dostac cały moduł używkę...

Awatar użytkownika
matador87
Nowicjusz
Nowicjusz

oswietlenie wnetrza

Post autor: matador87 » czw sty 19, 2012 22:00

Witam ponownie. Przepraszam za nieobecnośc, ale ze względu na porę roku odpuściłem sobie ostatnio problem z moim oświetleniem. Jednakże w weekend znowu mnie natchnęło by się do tego zabrac, gdyz na allegro zobaczyłem modół do sprzedania taki jak u mnie wiec postanowiłem pojechac go zobaczyc, moze jak wymienie bedzie nowy działał, kupię i po problemie. Jednak niestety, jak podpiąłem tamten modół problem nie zniknął :/ Dalej było to samo... Dalej słychac pstrykanie, a po otwarciu drzwi światła się nie włączają. Tak jakby wina nie leżała po stronie modółu komfortu. Może ktoś ma jakąś koncepcje na moje dolegliwości z oświetleniem po otwarciu drzwi. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”