Elektryczne szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Elektryczne szyby
Witam
Otóż planuje zamontować elektryczne szyby w moim golfie , nie posiada on modułu komfortu , czy była by inna możliwość poprawnego działania szyb bez tego modułu ? i czytałem ze problem jest z panelem sterowania tymi szybami ... jak można rozwiązać ten problem ?
Otóż planuje zamontować elektryczne szyby w moim golfie , nie posiada on modułu komfortu , czy była by inna możliwość poprawnego działania szyb bez tego modułu ? i czytałem ze problem jest z panelem sterowania tymi szybami ... jak można rozwiązać ten problem ?
Elektryczne szyby
Hmm moduł komfortu chyba nie jest potrzebny do działania szyb a ew. do domykania? kup jakiś nieoryginalny. Swoją drogą pewnie najłatwiej byłoby kupić komplet. Co to znaczy problem z panelem sterowania?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=192820 To kolego przeglądałeś?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=192820 To kolego przeglądałeś?
Elektryczne szyby
Nie mam CAN kolego , chyba ;/ nie wiem z resztą , nie chce mi się zegarów wyjmować , VAG iem to się da sprawdzić ??
Z tego co wyczytałem to do przednich drzwi wystarczy dokupić tylko silniczki , czy to prawda ?? a do tyłu całe blachy , z przodu wydaje mi sie że wystarczy zastąpić ten mechanizm od korby silniczkiem , ale jak obejsć moduł przy silniczku i podłączyć panel sterowania , bo pisze ze on nie steruje na zasadzie , +w górę + w dół
Z tego co wyczytałem to do przednich drzwi wystarczy dokupić tylko silniczki , czy to prawda ?? a do tyłu całe blachy , z przodu wydaje mi sie że wystarczy zastąpić ten mechanizm od korby silniczkiem , ale jak obejsć moduł przy silniczku i podłączyć panel sterowania , bo pisze ze on nie steruje na zasadzie , +w górę + w dół
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Elektryczne szyby
krissMK4, jeżeli nie chcesz kombinować tak jak w poradzie na forum (komfort + szyby + lusterka...) to możesz zastosować jakieś uniwersalne silniczki. ASO dokłada szyby tak że wkłada silniczki zamiast korb, daje na drzwi przyciski z mk3 i podłącza poprzez przekaźnik zasilanie po stacyjce.
CAN nie potrzebujesz...można ogarnąć całość bez CANa, a sprawdzenie czy jest to chociażby luknięcie na VAGu na nr licznika.
CAN nie potrzebujesz...można ogarnąć całość bez CANa, a sprawdzenie czy jest to chociażby luknięcie na VAGu na nr licznika.
jestmiskieusz pisze:Hmm moduł komfortu chyba nie jest potrzebny do działania szyb
oryginalny panel może być ciężko podłączyć pod nieoryginalne zasilanie - czyli takie bez modułu komfortumiskieusz pisze:Co to znaczy problem z panelem sterowania?
Elektryczne szyby
O to właśnie mi chodzi , ale chciałbym żeby z pozoru wyglądało to w miarę oryginalnie , podobno panel sterowania szybami pasuje od jakiegoś Audi i niema tego problemu co od mk4 , i tez myślałem żeby zastosować po 2 przekaźniki na szybę zęby nie obciążać przełącznika , tylko ze na silniczku jest strasznie dużo pinów , i szukam metody żeby obejść moduły przy silniczkach
- Qto
- _
- Kontakt:
Elektryczne szyby
dlatego w przypadku takiego rozwiązania stosuje się sliniczki dwupinowe...a ten panel od Audi to nie wiem, wiem że przyciski z mk3 normalnie w ASO wkładają - jest kilka mk4 na forum z takimi, nawet moje autko miało takie coś dokładane w ASO za niemca...sam bym sobie tego raczej nie założył chociaż wiadomo, że lepsza taka elektryka niż korbakrissMK4 pisze:tylko ze na silniczku jest strasznie dużo pinów
Elektryczne szyby
no tak , a jak z wytrzymałością takich silniczków ?? , i ile może kosztować taki silniczek ? kolego pokazałbyś mi jakąś fotkę jak wyglądają te przyciski zamontowane
- Qto
- _
- Kontakt:
Elektryczne szyby
u mnie gadają szósty rok...za niemca myślę że też trochę pochodziły - może nawet jeszcze przed wyjazdem z salonu montowali bo na wlepie z wyposażeniem szybki mam. Gdzie kupić niestety nie wiem, w ASO pewnie dostaniesz a gdzie indziej to ciężko powiedzieć. Fotkę mogę wrzucić po 1.11 jakbyś jeszcze potrzebował
Elektryczne szyby
to prosiłbym i chciałbym się dowiedzie gdzie można taki silniczek dostać oprócz ASO
Elektryczne szyby
Qto, to prosiłbym o jakieś foto , jak to wygląda zamontowane , bo mi się wydaje że przełączniki od mk3 kompletnie nie pasują do wnętrza mk4
Elektryczne szyby
http://allegro.pl/szyby-elektryczne-gol ... 11972.html" onclick="window.open(this.href);return false;krissMK4 pisze:chciałbym się dowiedzie gdzie można taki silniczek dostać oprócz ASO
- Qto
- _
- Kontakt:
Elektryczne szyby
kiss
Właśnie miałem iść strzelać fotkę...na aukcji jest cały komplet potrzebny do montażu
Właśnie miałem iść strzelać fotkę...na aukcji jest cały komplet potrzebny do montażu