moduły zapłonowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
moduły zapłonowe
Witajcie:) To mój pierwszy post na tym forum. Mam na imię Piotrek jeżdżę VW Caddy ale mam do Was sprawę odnoście modułów zapłonowych VW. Usprawniam stare motocykle o właśnie takie nowe układy zapłonowe to znaczy zamiast platynowców zakładam układy TCI. Użyłem już kilku modułów z VW tych 7-pinowych sterowanych hallem są świetne. Nigdzie natomiast nie mogę znaleźć informacji na temat różnic pomiędzy tymi modułami. Wiem że są różne np z oznaczeniem B, C itp. Może ktoś z Was orientuje się w temacie. Czy posiadają jakąś zmienną charakterystykę wyprzedzenia zapłonu jeśli tak to które i jaką. Będę bardzo wdzięczny w tym temacie i służę ze swojej strony pomocą w temacie układów zapłonowych.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
moduły zapłonowe
Jeżeli chodzi o regulację kąta wyprzedzenia zapłonu, to w starszych VW miałes normalny przyspieszacz na podciśnienie, a w nowszych sygnał z halla wchodzi do sterownika silnika i z niego , z odpowiednim wyprzedzeniem według mapy jest podawany na moduł zapłonu.pietras12v pisze:Czy posiadają jakąś zmienną charakterystykę wyprzedzenia zapłonu
-
- Nowicjusz
Re: moduły zapłonowe
A nie było takich wersji modułów zapłonowych 7-pinowych tych bez sterownika silnika co miały by zaszytą na stałe jakaś charakterystykę zapłonu?? Chodzi mi o same moduły 7 pinowe. Może znasz kolego różnice w oznaczeniach B,C itp...