Problem: moduł komfortu i klapą tylnią

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pyciek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pyciek » sob paź 22, 2011 10:03

Witam serdecznie! Jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość. :grin: Jestem właścicielem VW Bora 1.9 TDI 2001rok. Potrzebuję pomocy w kodowaniu modułu komfortu. Posiadam swój oryginalny z końcówką AH, a także wyciągnięty z passata(też z końcówka AH).
Moduł obsługuję: wszystkie szyby, lusterka, alarm seryjny. Posiadam kabelki i vaga.
A teraz problemy:
1. W pierwszym module świecą się podświetlenia szyb we wszystkich drzwiach pasażerów(u kierowcy się nie pali)-raczej jest to uszkodzenie mechaniczne niż softu- więc pomyślałem, że wymienię moduł i po sprawie, chyba, że ma ktoś pomysł na naprawę tego?
2. Drugi moduł jest od passata. Podłączyłem, zakodowałem kluczyki(2 scyzoryki) i wszystko działa , no prawie wszystko :rozpacz: tzn. gdy otwieram klapę bagażnika central zamyka wszystkie drzwi i uzbraja alarm seryjny, ale zamknięcie klapy nie cofa tej procedury(na moim oryginalnym module tego nie mam). Ta sytuacja jest na tyle niebezpieczna,że można tak zrobić przy odpalonym silniku i w sytuacji gdy nie mam przy sobie drugiego kluczyka to samochód będzie chodził do momentu, aż mu się paliwo skończy, i rozładuje aku. :grrr: Czy to wina, że mam scyzoryk dwu-przyciskowy, a passat ma trzy(na klapę jeszcze)?

Czy jest możliwość przekodowania modułu by ta klapa otwierała się bez zamykania centralki?? W jakim kanale to ustawić jeśli się da w ogóle? Czy jedyną opcją jest zmiana na kolejny moduł?

Czekam na jakieś sugestie i propozycję.

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: wesol » sob paź 22, 2011 11:06

a na starym module nie mozesz zczytać parametów jakie ma ustawione -kodowania??

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

Awatar użytkownika
pyciek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pyciek » sob paź 22, 2011 18:46

nie za bardzo wiem o co chodzi "wesol"?? chodzi ci o kodowanie 04097?? czy może jakieś inne?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”