Mostkowanie swiatel bi-xenonowych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Wiem ze ten temat byl wielokrotnie poruszany lecz w bardzo wielu odslonach, a mi mianowicie chodzi o cos innego i w koncu konkretnego.
Jak zmostkować lampy, aby na przeslone szedl prąd i zeby mijania nie gasly?
jedni pisza, mostek w bezpiecznikach, drudzy kable (zolty /czarno-bialy) mostkowac, nastepny zeby lutowac diody transystorowe...
chcialbym konkretnej przede wszystki BEZPIECZNEJ odpowiedzi, zebym pozniej nei musial z gasnica latać na miescie
szukam rozwiazania takiego aby dzialal bi-xenon mijania/przeslona/ i do tego srodkowe halogeny dalekosiężne.(grill 4lampy)
Z gory dzieki za odpowiedz !dla chcacych pokaze swoje lampiony.
pzdr !
Wiem ze ten temat byl wielokrotnie poruszany lecz w bardzo wielu odslonach, a mi mianowicie chodzi o cos innego i w koncu konkretnego.
Jak zmostkować lampy, aby na przeslone szedl prąd i zeby mijania nie gasly?
jedni pisza, mostek w bezpiecznikach, drudzy kable (zolty /czarno-bialy) mostkowac, nastepny zeby lutowac diody transystorowe...
chcialbym konkretnej przede wszystki BEZPIECZNEJ odpowiedzi, zebym pozniej nei musial z gasnica latać na miescie
szukam rozwiazania takiego aby dzialal bi-xenon mijania/przeslona/ i do tego srodkowe halogeny dalekosiężne.(grill 4lampy)
Z gory dzieki za odpowiedz !dla chcacych pokaze swoje lampiony.
pzdr !
Najprościej bez żadnego kombinowania - zakup wiązki kabli pod bi-xenon na allegro itp - koszt od 20 do 30 zł. Wtyk w lampach jest na H4 - tylko podpinasz i po wszystkim.
Gorzej to to co pisze na forum. Nic innego nie znajdziesz. Daj na kable bezpieczniki i pożaru nie będzie.
Gorzej to to co pisze na forum. Nic innego nie znajdziesz. Daj na kable bezpieczniki i pożaru nie będzie.
dzieki skaktus za info, co do tego okablowania to nie mialem nawet pojecia ze cos takiego wychodzilo. Ale z tego co tu widze
po tych stykach itd to w ogole nie temat pod moj sprzet. Nie mam zadnego HID'a za 130-150zl. jest to D2S valeo z przetwornicami Hella i wlasciwie mam to wszystko zrobione na "krotko" w piny od kostki powpinalem żabki z ( + i - ) np od przeslony i od zasilania cewki z przetwornica.
Jedynie z tych kompletow przydalaby mi sie sama wtyczka pod H4, ale nadal problem nie rozwiazany co do zmostkowania pradu od halogenow dalekosięznych ktore ma za nowe zadanie otwieranie przeslony w soczewce D2s.
pozdrawiam
po tych stykach itd to w ogole nie temat pod moj sprzet. Nie mam zadnego HID'a za 130-150zl. jest to D2S valeo z przetwornicami Hella i wlasciwie mam to wszystko zrobione na "krotko" w piny od kostki powpinalem żabki z ( + i - ) np od przeslony i od zasilania cewki z przetwornica.
Jedynie z tych kompletow przydalaby mi sie sama wtyczka pod H4, ale nadal problem nie rozwiazany co do zmostkowania pradu od halogenow dalekosięznych ktore ma za nowe zadanie otwieranie przeslony w soczewce D2s.
pozdrawiam
viper1989 pisze:Jak zmostkować lampy, aby na przeslone szedl prąd i zeby mijania nie gasly?
Re: Mostkowanie swiatel bi-xenonowych
chyba wlasnei zielu o to mi chodzilo, tylko ze na tym zdjeciu jest tu troche nie jasne ulozenie tych kabli, ale domyślam sie ze to jest cos takiego |_| ] takie cos ala 2 zlaczki
viper1989, zgadza sie... dokładniej jeszcze zaznaczyłem na fotce ponizej
Szafa gra Zielu,dzieki wielkie za pomoc wszystko dziala jak potrzeba ! o to mi chodzilo.
A wiesz od czego jest przekaznik 67 ? bo ja tam nie mam w tym miejscu żadnego.A w miejscu Mostka mialem 53 i na prawo tez 53 jak Ty.
pzdr !
A wiesz od czego jest przekaznik 67 ? bo ja tam nie mam w tym miejscu żadnego.A w miejscu Mostka mialem 53 i na prawo tez 53 jak Ty.
pzdr !