Problem z Parowaniem szyb
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Mam golfa MK 4 z climatronikiem . Teraz gdy zaczęły się niskie temperatury gdy wsiądę do auta mam zaparowane szyby tak ze kompletnie nic nie widać. Klime musze ustawiam na maksa muszę czekać dosłownie 15 min. niczym odparuje przynajmniej przednia szyba. Przed chwila wracałem do domu z Rzeszowa (okol 30km) samochód był nagrzany na 20 stopni,szyby cale odparowane , zostało mi 5 KM do domu. Dosłownie w 30 sekund cale auto nagle zaparowało tak ze nie dało się jechać... Czy coś źle robię ,miał ktoś taki problem proszę o rade. W zeszła zimę nic się takiego nie działo, auto gdy wsiadłem odparowywało w 1 min.
-
- ->|<-
Skoro masz Climatronic to wyjmij filtr kabinowy, wciśnij na panelu obieg zamknięty i wyjdź z auta patrząc "pod filtr" czy otwiera/zamyka się klapka obiegu wewn. Od tego zacznij bo to częsty problem parowania/słabego odparowywania. Drugim problemem może być dostająca się wilgoć do wnętrza auta, posprawdzaj czy wykładzina/dywaniki są wszędzie suche, czy nie przecieka podczas deszczu woda przez drzwi itp.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144660" onclick="window.open(this.href);return false;