Antenka rekin z audi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Dejv
- Red&Black
- Kontakt:
Antenka rekin z audi
Witam, dziś dostałem mały prezencik dla golfika jest to antenka rekin z audi z tym, że wychodzą z niej 2 kable z czego jeden łączy się z jakąś metalową puszką zupełnie nie mam pojęcia jak to podłączyć. Może ktoś z was miał styczność z czymś takim i wie jak to podłączyć proszę o pomoc pozdrawiam Poniżej foteczka ów antenki
Antenka rekin z audi
Foto nic nie pokazuje jak powinno. Zdjęcie (dokładne) nalepki z "puszki" i spisanie nr części.
Puszka może być wzmacniaczem lub modułem GPS czy co tam producent wpakował.
Do tego obowiązkowo podać jakie to Audi.
PS-Takie pierdołki nie zawsze pasują. Przykładowo wzmacniacz z jednego z starszych audi posiada puszkę z podłączeniem pod zasilanie, sterowanie z radia ale i kabel do komunikacji z komputerem i nie idzie go bez komputera pokładowego uruchomić. Tu może być podobnie.
Puszka może być wzmacniaczem lub modułem GPS czy co tam producent wpakował.
Do tego obowiązkowo podać jakie to Audi.
PS-Takie pierdołki nie zawsze pasują. Przykładowo wzmacniacz z jednego z starszych audi posiada puszkę z podłączeniem pod zasilanie, sterowanie z radia ale i kabel do komunikacji z komputerem i nie idzie go bez komputera pokładowego uruchomić. Tu może być podobnie.
- Dejv
- Red&Black
- Kontakt:
Antenka rekin z audi
skaktus pisze:Foto nic nie pokazuje jak powinno. Zdjęcie (dokładne) nalepki z "puszki" i spisanie nr części.
Jeżeli chodzi o auto z którego zostało to wymontowane to niestety nie mam pojęcia kolega wspomniał o jednym z nowszych audi w s-line ale sam nie jest dokładnie pewny dlatego też liczę na opinie ekspertów
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Antenka rekin z audi
ta antena to antena do gps oraz fm, a ten moduł to wzmacniacz antenowy FM. Posiadam coś takiego u siebie w audi A4 B6
ten długi kabel zakończony wtykiem podpina się pod nawigacje. A moduł odpowiednim kablem do radia. Ma on też coś wspólnego z zestawem GSM co widać na naklejce tego modułu (prawy dolny róg - symbol telefonu)
ten długi kabel zakończony wtykiem podpina się pod nawigacje. A moduł odpowiednim kablem do radia. Ma on też coś wspólnego z zestawem GSM co widać na naklejce tego modułu (prawy dolny róg - symbol telefonu)
- Dejv
- Red&Black
- Kontakt:
Antenka rekin z audi
Dzięki kolego dużo pomogłeś. Pytanie jeszcze takie czy podejdzie to pod oryginalne miejsce i wtyk do MKIV lub ew. gdzie można nabyć taki "odpowiedni kabel do radia"
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Antenka rekin z audi
z tego co widać na http://xarchiwum.pl" onclick="window.open(this.href);return false;, czyli na archiwum allegro, bo obecnie nie znalazłem tego w trwających aukcjach, to niby pasuje do vw, seat'a i audi a4, a3 ale nie wiem czy to nie jest fantazja sprzedających. Należało by to sprawdzić w etce, ale obecnie posiadam windows 7 64bit i etka mi nie chodzi więc musisz poczekać na innych, aż się wypowiedzą w temacie
aha, z tego co wyczytałem to raczej wzmacniacz anteny gsm a nie fm, więc nadaje się pod zestaw głośniomówiący. U siebie w audi mam zestaw callman'a pod nokie 6310, ale występują też zestawy bluetooth i taki był by najlepszy, lecz nie mając teraz żadnego zestawu to były by to spore koszta by to założyć (potrzebne by było: moduł bluetooth z anteną, mikrofon i okablowanie oraz grzebanie vagiem)
aha, z tego co wyczytałem to raczej wzmacniacz anteny gsm a nie fm, więc nadaje się pod zestaw głośniomówiący. U siebie w audi mam zestaw callman'a pod nokie 6310, ale występują też zestawy bluetooth i taki był by najlepszy, lecz nie mając teraz żadnego zestawu to były by to spore koszta by to założyć (potrzebne by było: moduł bluetooth z anteną, mikrofon i okablowanie oraz grzebanie vagiem)
- Dejv
- Red&Black
- Kontakt:
Antenka rekin z audi
Generalnie nie chodzi mi o jakieś bajery chcę poprostu używać to jako sprawnie działającą antenę fm inne "pierdółki" są mi zbędne. Ma to ładnie wyglądać ale również działać
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Antenka rekin z audi
poczekaj chwile powalczę z etką i może uda mi się sprawdzić co i jak. No chyba że któryś z kolegów coś pomoże.
no i udało mi się coś znaleźć (niestety ten moduł nie występuje w VW):
no i udało mi się coś znaleźć (niestety ten moduł nie występuje w VW):
- Dejv
- Red&Black
- Kontakt:
Antenka rekin z audi
W takim razie jak wygląda montaż samej anteny bez tego modułu. Czy odpowiada za to ten najdłuższy kabel ?
- koczyk
- Użytkownik
- Kontakt:
Antenka rekin z audi
mam u siebie taka antene i powiem Ci ,że jak narazie działa lipnie lecz sprowadziłem już tak a3 01r z niemiec i jak dotąd od ponad roku niestety nie miałem czasu w to zajrzeć, sądzę że niemce coś źle zrobili w zmak nie hula
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Antenka rekin z audi
Dejv ten dłuższy kabel jest do GPS, tak jak pisałem wyżej popełniłem błąd pisząc że to też antena FM, w audi A4 (avant, bo taką posiadam) antena fm jest w tylnych bocznych szybach (szyba wygląda jakby była ogrzewana, a w rzeczywistości te pręnciki to antena). Nie wiem czy zrobisz z niej użytek w G4