Zmiana zegarow Motometer na Bosch
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kazdy licznik podjae taka informacje - podawana jest ona tylko wtedy kiedy juz bedzie bardzo blisko termin wymiany oleju a nie caly czas.
Wyskakuje napis INSP.
Wyskakuje napis INSP.
Ja mam już ponad 10.000 zrobione i nić nie pisze. Trochę lipa że nie można sprawdzić w każdej chwili za ile km wymiana oleju. Np w poprzednim renault był fajny myk że przy odpalaniu pokazywało stan oleju i był dodatkowo wskaźnik ciśnienia oleju
ale co stan oleju czy ile do wymiany zostało ?? Powinno być jakieś wskazania przy odpalaniu auta że sprawdza poziom oleju a następnie pokazuje ile zostało do wymiany. Jakoś Szwaby nie pomyśleli nad tym
- Pablo Corrado
- Forum Master
Możę masz Longlife i interwał wymiany co 30 ooo km.czaja86 pisze:Ja mam już ponad 10.000 zrobione i nić nie pisze.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Wątpię. Jak kupiłem samochód już trzeba było wymieniać olej bo miał coś około 13tys zrobione i też się nic nie świeciło. A chyba golf IV ma wymiany co 10tys lub 15tys KM tym bardziej że zalany jest tam 10W40
Dziś podłączyłem te zegary i jest problem. Mianowicie po przekręceniu kluczyka wyskakuje jakiś napis później airbag faul a później imobil actived i przechodzi na chwilowe spalanie i mruga samochód z kluczykiem. Podłączam vag tacho 3.01 i łączy się z RB8 i pokazuje jakieś tam linijki a w końcu Access Denied i nie mogę odczytać pamięci. Zmieniam na B00/MM0 i łączy się ładnie ale przy próbie odczytu PIN jest Access Denied przy zmianie przebiegu to samo a jak odczytuje EEPROM to zczytuje czysty plik z samymi zerami. Co robić panowie parę zł się zainwestowało a teraz pupa nic nie działa.
spróbuj kablem na rs232. i vageepromerem
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
to pchnij paczkę do mnie ci odczytam i powpisuję co ci tam potrzeba - info dla moderatorów - za free bo chłopak już się wykosztował
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
No jeszcze popróbuję sam jak się nie uda to pewnie będę musiał Ci podesłać go lub może poszukać kogoś z commanderem może on połączy się z tym licznikiem.
takie zegary z passata podejdą do mnie bez problemu ?? VDO 3B0920927 wiem że przednią szybkę trzeba przełożyć od golfa a jak jest z ringami oryginalnymi z passata da się je jakoś umocować do mojej obudowy przedniej ??
Passat jak by co jest z 2003r
Passat jak by co jest z 2003r
Potrzebuje wsad do licznika z passata 3B0 920 927 żeby wszystko chodziło na moim golfie. Moje zegary to :1J0 920 906 J. Jak rozumiem potrzebuje teraz wsadu 1J0 920 926 ?? Ma może ktoś ?? Tarcze i całość będzie z passata tylko przednia obudowa od golfa.