Nie działające radio i charczenie w głośnikach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ukruszyła mi się antena więc żeby nie kupować nowej to ją przylutowałem I trzyma się. Problem w tym, że radio nie zawsze działa jak należy. Kiedy chcę zwiększyć głośność to zaczyna trzeszczeć i charczeć w głośnikach. Mam stare radio SONY które jest w aucie od zawsze. Nie wiem czy kupić jakieś chińskie badziewie z Allegro czy to wina głośników a może anteny? Podpowiecie mi coś? Nie jestem jakimś koneserem muzycznym ale bez radia tak dziwnie się jedzie
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Może radio niedomaga co to za radio i ile masz tych głośników? Nie kupuj taniochy z allegro, brat kupił, to pochodziło kilka miesięcy, ja kupiłem to teraz działa jak chce, wciskam przycisk a włącza się coś zupełnie innego i na dodatek żre prąd na podtrzymaniu pamięci...
Re: Nie działające radio i charczenie w głośnikach
sokol26 pisze:co to za radio i ile masz tych głośników?
Radio SONY- kaseciak z lat 90 tych z cyfrowym wyświetlaczem Nie jest jakieś wieśniackie- normalne radio dla auta z tego okresu produkcji. Mam dwa głośniki w desce rozdzielczej. Tylne, w półce bagażnika mam odłączone (nie chce mi się i nie mam kiedy tego zrobić). Kiedy zwiększam głośność, wjadę w dziurę albo po prostu radio ma kaprys to w lewym głośniku charczy i coś przerywa. Prawy ok. Wsześniej tak sie nie robiło, tylko po tym jak dolutowałem antenę to tak jest.