1.6 PN światła a praca silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam od jakiegoś czasu zaobserwowałem w moim golfiku że światła mają wpływ na pracę silnika ,mianowicie odpalając auto po postoju włączam światła i potrafi mi zgasnąć silnik albo przygasa tak dzieje się też jak zapompuje pedał chamulca też przygasa nie mam pojęcia co może być palec,kopułka ,przewody WN ,świece wymienione potrafi też czasami zgasnąć przy ostrzejszym przychamowaniu normalnie już ręce opadają BARDZO PROSZĘ O POMOC z góry wielkie dzięki
a tak wogule to jeszcze mam ołączoną grzalkę jeża bo niedosyć ze bierze od groma prądu to się nie wyłącza na rozgrzanym silniku chodzi na okrągło a alternator robi się gorący tak mu daje w kość .
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Do jeza jest przekaźnik może czujnik daje złe dane i komp włącza jeża cały czas. Sprawdź też wężyki podciśnienia i jakie masz ładowanie. Jak chcesz trochę informacji (kody błyskowe, diagnostyka) do gaźnika to podaj maila.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
MisiekD, sprawdż szczelność dolotu, tzn podciśnienia, głowna rura do serwa od hamowników, i guma pod gaźnikiem. Czy silnik Ci gaśnie również jak włączysz np. dmuchawę i wycieraczki??
tak będzie zawszek, czysta fizyka, poza tym bardziej altek nagrzewa się od temperatury w komorze niż obciązenia. Jeśli masz wątpliwości co do obciążania alternatora to zmierz napięcie jak silnik pracueje na wolnych/jałowych obrotach i powiedzy drugi pomiar przy 2500 RPM...MisiekD pisze:alternator robi się gorący tak mu daje w kość .
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
MisiekD, a w ogóle regulacja wolnych obrotów tobie działa? Mam wrażenie, że chyba ktoś coś tam grzebał i ustawił na stałe, dlatego jest taki problem.
nie ma wmoim golfiku MFA a kody i diagnostyke już mam ale wielkie dzięki , moje autko jest uparte nie chce pracować na znakach ustawionych na lampkę jest strasznie mułowaty ciężko go bujnąć jakieś 110km/h i tyle nie więcej.marcinek84 pisze:komp włącza jeża cały czas
tak właśnie się dzieje jak mówisz , nie wiem sam coś z elektryką może??????????-=ren=- pisze:Czy silnik Ci gaśnie również jak włączysz np. dmuchawę i wycieraczki??
właśnie nie wiem , ale jak to sprawdzić ???Lipek81 pisze: a w ogóle regulacja wolnych obrotów tobie działa?
czy to znaczy że uporałeś się ze swoim problemem??MisiekD pisze:Wielkie dzięki za podpowiedzi