Problem z postojówką

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

zaba141
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z postojówką

Post autor: zaba141 » wt wrz 20, 2011 21:56

Mam taki problem przy wlaczonym kierunku z wyciagnietym kluczykiem powinna się zapalić postojówka np: lewa jeżeli jest włączony lewy kierunek nie ma też reakcji na brzęczku od świateł

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Problem z postojówką

Post autor: Zico63b » wt wrz 20, 2011 22:39

Działanie tego układu zależy od podawania prądu przez kostkę stacyjki na styk "P", kolor przew. szary. Warto, po zdjęciu plastyków kierownicy, to sprawdzić.
A czy wersja Avenue to wersja na USA - bo nie nie kojarzę, a może w USA nie ma postojówek.
Brzęczyk - to już sprawa inna. Patrz: google, "brzęczyk 36". Lub moja wątpliwość powyżej.

Poprawka - to wersja na Niemcy, 1995-96 - MUSI mieć postojówki.

zaba141
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z postojówką

Post autor: zaba141 » wt wrz 20, 2011 22:54

mam postojówki działało to do pewnego momentu i nagle bęc przestało działać brzeczyk wymieniałem na nowy i tez zero reakcji

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Re: Problem z postojówką

Post autor: Zico63b » wt wrz 20, 2011 23:40

Koledzy piszą interpunkcji (bez znaków przestankowych), bez użycia dużych liter, jak wyżej - to generuje nieporozumienia.
zaba141 pisze:Mam taki problem przy wlaczonym kierunku z wyciagnietym kluczykiem powinna się zapalić postojówka np: lewa jeżeli jest włączony lewy kierunek nie ma też reakcji na brzęczku od świateł
Tak pisał Kolega w pierwszym swym poście.
Mam więc rozumieć, że postojowe (jakoż i pozycyjne) - są, nie ma jedynie ich SYGNAŁU-BRZĘCZYKA?
To jest kilka warunków koniecznych do spełnienia - jak w podanych źródłach:
*) brak plusa na brązowo-czerwonym ze stacyjki - a czasem styk się skleja, podaje tego plusa stale i brak wówczas też sterowania radia.
*) podanie masy przez krańcówkę drzwi kierowcy.
*) obecność instalacji elektrycznej do gniazda brzęczyka, co zdarzało się w pierwszych rocznikach Golfa 3.

zaba141
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z postojówką

Post autor: zaba141 » śr wrz 21, 2011 15:39

to jest tak wlaczam kierunek i powinna sie zapalic postojowa przednia + swiatła tył lewa strona np , z wyciagnietym kluczykiem ze stacyjki, tu jest ten problem ze nie swieci i nie brzeczy działało mi to do pewnego czasu i przestało

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”