Brak Rezerwy TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak Rezerwy TDI
Witam kolegów mam problem w borze tdi alh 90konnej automat 99rok
Jak ją kupiłem to juz tak chyba było ale że zawsze mam full bak zatankowany nie przeszkadzało mi to ale ostatnio jakos nie bylo zatankowane i rezerwa mi sie zapaliła i mowie to ok 60 km jak nie wiecej powinienem zrobic a tu zong 5 km i zgasł?
Jak to jest rozwiązane w dieslu ? co jest nie tak zeby sprawdzic czy sie za późno zapala i wypala do zera czy jak ?
Dzieki za podpowiedzi
Jak ją kupiłem to juz tak chyba było ale że zawsze mam full bak zatankowany nie przeszkadzało mi to ale ostatnio jakos nie bylo zatankowane i rezerwa mi sie zapaliła i mowie to ok 60 km jak nie wiecej powinienem zrobic a tu zong 5 km i zgasł?
Jak to jest rozwiązane w dieslu ? co jest nie tak zeby sprawdzic czy sie za późno zapala i wypala do zera czy jak ?
Dzieki za podpowiedzi
Brak Rezerwy TDI
Rezerwa w twoim samoch.producent podaje ze na rezerwie jest 7-8 l paliwa Czyli okolo 80- 100km.jazdy . W twoim przypadku przejechałeś 5-10km. To jet moje osobiste zdanie , że twój układ zasilania jest niestrzelny i sie po prostu zapowietrzył przy tej ilości paliwa .. Tak się na przykład bardzo często dzieje u konkurencji np. GM nieszczelny układ zasilanie i powrotu ..mmmmat pisze:mowie to ok 60 km jak nie wiecej powinienem zrobic a tu zong 5 km i zgasł?
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Brak Rezerwy TDI
Jak odpowietrzałem pompe jak mu wlałem pare litró to pochodizłi znowu zasał bąbelki jak wlałem 6 lit dopiero ciagnął
czyli niby gdzie jeszcze nieszczelny jak wszedzie sucho? od strony baku?
czyli niby gdzie jeszcze nieszczelny jak wszedzie sucho? od strony baku?
Brak Rezerwy TDI
kOL..mmmmat, zapowietrzanie na zasilaniu nie oznacza że ma lać paliwo , cieknąc pod samochodem , tylko chwyta lewe powietrze . A przyczyn jest wiele wystarczy wpisać zapowietrzenie układu i czytać to jest moje zdanie. Lub po prostu nie jeździć na oparachmmmmat pisze:jak wszedzie sucho? od strony baku?
Brak Rezerwy TDI
Opary oparami ale po to jest ta rezerwa jak czasem na trasie sie jedzie i zaraz po zaswieceniu rezerwy 2km i i zero to nie są zaś takie opary bo jeszcze pare litrów powinno byc
Ok zapowietrza nie cieknie ale do rezerwy nie caciagnie wogole powietrza a potem tak to jest dziwne
Wyczytałem ze moze filtr ale nowy mam, polaczenia mam idealne podgrzewacz na filtrze nowy ciasno siedzi pozostał jedynie bak i smok w nim jutro wyjme ale to i tak nie zmienia faktu ze jak patrzałem jak silnik chodził jeszcze i nagle brak paliwa w węzyku do pompy bo mam przezroczysty zaciagnął piane i wyssał całą wache z filtra weiec ewidentny brak paliwa w zbiorniku czy może być tak ze wypalam całość paliwa a wskaznik za późno reaguje ? co nim steruje?
dzieki za odp
Ok zapowietrza nie cieknie ale do rezerwy nie caciagnie wogole powietrza a potem tak to jest dziwne
Wyczytałem ze moze filtr ale nowy mam, polaczenia mam idealne podgrzewacz na filtrze nowy ciasno siedzi pozostał jedynie bak i smok w nim jutro wyjme ale to i tak nie zmienia faktu ze jak patrzałem jak silnik chodził jeszcze i nagle brak paliwa w węzyku do pompy bo mam przezroczysty zaciagnął piane i wyssał całą wache z filtra weiec ewidentny brak paliwa w zbiorniku czy może być tak ze wypalam całość paliwa a wskaznik za późno reaguje ? co nim steruje?
dzieki za odp
Brak Rezerwy TDI
A to nie byłbym taki pewny że brak ewidentny . Tak można by twierdzić demontując smoka i sprawdzając jaka ilosć paliwa pozostała prawda?? W zbiorniku może być 8 l a w filtrze Ommmmat pisze:filtra weiec ewidentny brak paliwa w zbiorniku czy może być tak ze wypalam całość paliwa a wskaznik za późno reaguje ? co nim steruje?
Steruje czujnik paliwa / potencjometr .. Pływak sie podnosi przesuwając sie po drucie oporowy /blaszce Tu poczytaj trochę pomieszane z benzynowymi ale zasada dzialania taka sama.. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=297248" onclick="window.open(this.href);return false;
wskaznik za późno reaguje
Nie można wykluczyć takiej ewentualności wszystko sie kiedyś psuje, tym bardziej jak sa to czujniki oporowe .Pływaki itp.
Brak Rezerwy TDI
Musze to w ten sposób sprawdzic szkoda ale dopiero za jakis czas bo jest zalany znow pod korek
a czego byś nie był pewien zasysa z samego dołu baku czy jak ? wiec jak moze zasysac samo powietrze jak w baku jest paliwo i stoi na równym?
dzieki
a czego byś nie był pewien zasysa z samego dołu baku czy jak ? wiec jak moze zasysac samo powietrze jak w baku jest paliwo i stoi na równym?
dzieki
Brak Rezerwy TDI
Może kol. może Jak masz pełny zbiornik to caly smok plywak jest w paliwie prawda ?? A jak masz 10 litrów to jak myślisz jest zakryty czy tylko część?? . Wystarczy mala nieszczelność i zasysa powietrze ,Duzo piszą o wadliwym smoku w golfie rocznik juz nie pamiętam do 2000 gdzie poprzez jego wadliwe dzialanie uklad sie zapowietrzał .Więc pytam dlaczego by mialo tego nie być w VW BORA?? Ja sprawdził bym to w prosty sposób nalewam pełno czy 1/2 jeżdżę do zapalenie kontrolki sprawdzam ile jest paliwa w baku.. Jak 8l lub wiecej a samochód gaśnie po kilku kilometrach masz odpowiedz. I odwrotność po zapaleniu kontrolki jest w zbiorniku 1 l to też masz odpowiedź co oszukuje prawda???mmmmat pisze:wiec jak moze zasysac samo powietrze jak w baku jest paliwo i stoi na równym?