Nie swieca kierunki po lewej stronie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich, od jakiegos czasu mam problem z kierunkowskazami po lewej stronie, mianowicie po wlaczeniu kierunkowskazu zaczyna szybko przerywacz pracowac kierunkowskazy po lewej stronie sie nie swieca wogole....czasem zaskoczy i dziala normalnie po prawej stronie jest ok nigdy sie nie zawiesil, przycisk od swiatel awaryjnych dziala prawidlowo swieca wszystkie zarowki masa zostala sprawdzona we wszystkich lampach (nie jest to wersja z hakiem bo wiem ze ma dodatkowy zespol elektroniki od lampa z tylu) prosze o pomoc bo nie chce pakowac sie w koszta a elektronikiem nie jestem predzej z mechanika mam doczynienia. Wiem ze temat byl podobny ale ja z tego nie wywnioskowalem nic... Pozdrawiam, dziekuje.
Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze
Re: Nie swieca kierunki po lewej stronie
Pewnie znalazles moj temat Mialem identycznie. Pomoglo wypiecia wtyczki z manetki kierunkowskazu, przeczyszczenie stykow i wsio dziala Nie stykaja tam 2 piny, ktore przerzucaja napiecie, aby zalaczyc kierunek lewy.sklejku pisze:Witam wszystkich, od jakiegos czasu mam problem z kierunkowskazami po lewej stronie, mianowicie po wlaczeniu kierunkowskazu zaczyna szybko przerywacz pracowac kierunkowskazy po lewej stronie sie nie swieca wogole....czasem zaskoczy i dziala normalnie po prawej stronie jest ok nigdy sie nie zawiesil, przycisk od swiatel awaryjnych dziala prawidlowo swieca wszystkie zarowki masa zostala sprawdzona we wszystkich lampach (nie jest to wersja z hakiem bo wiem ze ma dodatkowy zespol elektroniki od lampa z tylu) prosze o pomoc bo nie chce pakowac sie w koszta a elektronikiem nie jestem predzej z mechanika mam doczynienia. Wiem ze temat byl podobny ale ja z tego nie wywnioskowalem nic... Pozdrawiam, dziekuje.
MK IV AJM
No mam nadzieje ze to tylko to a jak sie do tego zabrac komplikacji sporo?? Pytam bo nie chce czegos polamac mam zle doswiadczenia z drobnymi plastikami co okazaly sie kolosalnie drogie
Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze
u mnie były takie same objawy.Wymieniłem włącznik świateł awaryjnych i wsio działa ok.Włącznik awaryjnych jest zespolony z przerywaczem kierunkowskazów.
Jacek
Zaczolem od manetki rozebralem przeczyscilem dziala...jak narazie , ale na uszkodzonym tez nieraz dzialalo nie mam jak sprawdzic na dluzsza mete, jak powtorzy sie usterka biore sie za wylacznik awaryjnych jak kolega @jackyz podpowiada nie jest drogi wiec nie wiele do stracenia dzieki za podpowiedzi napisze jak rozwiaze ewidentnie problem pozdrawiam.
ja wpierw wymienilem wylacznik awaryjnych, ale niestety nie pomoglo
MK IV AJM
-
- Nowicjusz
Dzieki problem rozwiazany, manetka szwankuje przeczyszczenie pomoglo jak narazie ale jak sie powtorzy pewnie trzeba zakupic nowa Pozdrawiam I dzieki za all odpowiedzi
Ja zrobilem to bez sciagania kierownicy pod spodem masz 2 sruby (srubokret cienki dlugi krzyzak) i 3cia na srodku ale nie koniecznie trzeba ta 3cia odkrecac (torx) odpiolem kostke i styki przeczyscilem ale zeby zerwac caly KOMBAJN to trzeba chyba kierownice sciagac :/111mishi111 pisze:a jak wymontowac ta manetkę?
Problem sie powtorzyl...niestety do wymiany wlacznik awaryjnych (zespolony z przerywaczem koszt nie wielki 30zl) wymiana szybka bez problemow
- bladzio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kolego i jak pomogła wymiana przerywacza? Bo u mnie dzieje się tak samo, czyściłem wtyki przy manetce i jest lepiej ale też od czasu do czasu się zawiesza.sklejku pisze:Problem sie powtorzyl...niestety do wymiany wlacznik awaryjnych (zespolony z przerywaczem koszt nie wielki 30zl) wymiana szybka bez problemow
Tak.Wymiana przerywacza pomogla problem nie wystepuje. Pozdr.