Montaż alarmu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
FIRERS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Montaż alarmu

Post autor: FIRERS » pn wrz 12, 2011 11:28

moze i tak byc a mojej a3 byl na 100 bialo-czarny do klapy. a podono golf 4 i a3 instalacyjnie to to samo....

Awatar użytkownika
Warren.
Użytkownik
Użytkownik
Silnik: AEB

Re: Montaż alarmu

Post autor: Warren. » pn wrz 12, 2011 12:47

Qto pisze:
greg85, przy module komfortu znajdziesz wszystkie potrzebne kabelki...ten idący do lampki w podsufitce też
niebiesko/szary - krańcówki( lampka podsufitki)
brązowo/czarny - bagażnik

lg1984
Użytkownik
Użytkownik

Montaż alarmu

Post autor: lg1984 » wt lip 16, 2013 21:18

Koledzy a który kabelek przy module będzie od mikrostyku maski? Bo ktoś kabelek od alarmu od czujnika otwarcia maski zamiast podłączyć pod mikrostyk maski to wsadził pod machę uniwersalny włącznik (bolec) którego chcę się pozbyć. (Mk4 ALH)

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Montaż alarmu

Post autor: Qto » wt lip 16, 2013 22:46

lg1984, pin nr 1 brązowej wtyczki

Awatar użytkownika
wojtas_GT
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Montaż alarmu

Post autor: wojtas_GT » śr wrz 04, 2013 00:18

Qto pisze:lg1984, pin nr 1 brązowej wtyczki
A gdzie ta wtyczka jest dokładnie? Bo myślę właśnie o alarmie i już miałem wystrugać uniwersalniaka pod machę, a tu piszecie że jakiś mikrostyk jest, jest? Gdzie?
A dokładnie jak dostaje się do tego modułu komfortu? Czy sterowanie z krańcówek drzwi i klapy bagażnika jest minusem? A ww. maski?
Czy z modułu komfortu znajdę wyjścia krańcówek obrotu klucza w zamku drzwi (lub w słupku żeby nie kopać w drzwiach - już się nakopałem w swoim czasie, na szczęście skutecznie)?
Wiadomo, że trzeba schować instalację, mądrze pociągnąć, ale poza standardowym odcięciem alarmu dopinam jeszcze zrobiony sobie zespół przekaźników z podtrzymaniem na trzeci kanał pilota (w zamyśle na pompę paliwa - przy okazji pytanie: czy prąd "idzie" cały czas na pompę w trakcie pracy silnika? bo nie wiem skąd wziąć podtrzymanie, z zasilania pompy czy aż z plusa po zapłonie ciągnąć) i przekaźnik na ... właśnie... Może ktoś podrzuci gdzie najtrudniej wykryć cięcie rabusiom z lapkiem, że jest wogóle, gdzie najtrudniej im się połapać w fizyce. A może coś z bezp. 28, 29, 32 (1,6 benz) i jak? Może Halla, ale czy nie pochrzani to wskazań, zmiana rezystancji?
Oczywiście poza K-linią, złączem, telefonem itd... ufff :kac:

Może być na priv

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”