Awaria el. szyb tył
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Awaria el. szyb tył
Witam. Poszukałem na forum, ale nie znalazłem- stąd założyłem nowy temat. Otóż w moim nowo nabytym Golfie IV 1.6 `98 rok nie działają elektryczne szyby z tyłu. Mam tzw. panel komfortu z którego przednie szyby działają, natomiast tylne nie. Próbowałem otwierać szyby również bezpośrednio z tyłu - dalej nic. Słychać jednak, że przekaźniki działają gdyż wciskając przycisk z panelu lub bezpośrednio z tyłu słychać takie pyknięcie ... mimo tego szyby ani drgną. Co mogę sprawdzić? od czego zacząć ? Może to uszkodzenie przycisku zabezpieczającego przed otwieraniem przez dzieci? Nie próbowałem jeszcze otwierać , ale zanim zacznę chciałbym wiedzieć od czego
2 sprawa
W aucie jest centralny lecz nie ma pilota ( będzie zakładany z porady tej -> http://forum.samnaprawiam.com/nadwozie- ... -vt135.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ) ale nie o tym chciałem. Gdy zamykam samochód z kluczyka, rygielki opadają, drzwi się zamykają, lecz przy rygielku lewym (od strony kierowcy) jest dioda która zaczyna mrugać dopiero przy drugim zamknięciu drzwi. Co oznacza ta dioda? od czego jest ? czy to jakaś blokada?alarm?
Dziękuje za pomoc!
2 sprawa
W aucie jest centralny lecz nie ma pilota ( będzie zakładany z porady tej -> http://forum.samnaprawiam.com/nadwozie- ... -vt135.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ) ale nie o tym chciałem. Gdy zamykam samochód z kluczyka, rygielki opadają, drzwi się zamykają, lecz przy rygielku lewym (od strony kierowcy) jest dioda która zaczyna mrugać dopiero przy drugim zamknięciu drzwi. Co oznacza ta dioda? od czego jest ? czy to jakaś blokada?alarm?
Dziękuje za pomoc!
Awaria el. szyb tył
info że zadziałąło ryglowaniegreg85 pisze:Co oznacza ta dioda? od czego jest ? czy to jakaś blokada?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Awaria el. szyb tył
po wciśnięciu owego przycisku w panelu kierowcy. szyby nie będą działać tylko przy otwieraniu ich z tylu, natomiast kierowca swobodnie może je otwierać/zamykać.greg85 pisze: Może to uszkodzenie przycisku zabezpieczającego przed otwieraniem przez dzieci?
Swego czasu miałem tez problem z tylnia szyba. Okazało się ze linka spadła z kolka i wkręciła się w mechanizm silniczka (silnik tylko cykał ,bo nie miał siły obrócić zablokowanym kołkiem). Niestety trzeba było zdjąć blachę z drzwi , bo nie było możliwości poprawnego naciągnięcia felernej linki.
Co do diody w drzwiach kierowcy poszukaj prawdopodobnego rozwiązania pod hasłem zimne luty bądź mikrostyk
tak tez zrobilem i zadzialalo . aczkolwiek pozniej mi spadla calkowicie linka dzis nie starczylo czasu wiec jutro powroce do problemu.
Od razu pytanie jeszcze jedno. Gdzie znajduja sie "krancowki" takie bolce podczas ktorych przy otwieraniu drzwi zapala sie swiatlo w srodku auta. Szukalem przy kazdych drzwiach i nie moge tego znalesc. W oplu Vectra,Astra jest przy zawiasach drzwi. gdzie natomiast jest w golfie Iv ?
Od razu pytanie jeszcze jedno. Gdzie znajduja sie "krancowki" takie bolce podczas ktorych przy otwieraniu drzwi zapala sie swiatlo w srodku auta. Szukalem przy kazdych drzwiach i nie moge tego znalesc. W oplu Vectra,Astra jest przy zawiasach drzwi. gdzie natomiast jest w golfie Iv ?
Awaria el. szyb tył
w zamku drzwi - konkretnie - jak wyjmiesz zamek to na samym dole - idą od niej 2 kable (niebieski i czerwony)greg85 pisze:Szukalem przy kazdych drzwiach i nie moge tego znalesc
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Zapomniałem dodać, iż bez przerwy pali się światło w środku samochodu. Bez względu na to czy są otwarte drzwi czy nie. Wówczas gdy ustawie w środku światło aby zapalało się podczas otwierania to świeci się światło bez przerwy. Gdzie szukać usterki aby działało prawidłowo? Na marginesie zapytam czy zna ktoś kolor kabla w drzwiach od funkcji komfort.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie poprawne działanie deadlock'a i oswietlenia wnetrza maja ten sam powód.Waqa pisze:
Co do diody w drzwiach kierowcy poszukaj prawdopodobnego rozwiązania pod hasłem zimne luty bądź mikrostyk