Witam. Jestem nowym użytkownikiem golfa 1.3 na wielowtrysku. Mam problem iż pompa paliwa podaje cały czas paliwo po przekręceniu kluczyka. Zalała mi całe tłoki. Po wykręceniu świec paliwo wręcz wystrzeliło w cylindra. Podejrzewam przekaźnik ale nie wiem który to i gdzie powinien być. Prosił bym o któregoś z użytkowników o wstawienie zdjęcia skrzynki bezpieczników i zaznaczenie gdzie być powinien. Problem 2 wynika chyba z uszkodzonego rozrusznika. Po przekręceniu kluczyka pali się brązowy przewód przy kostce pod kierownicą. Obracać wałem idzie dosyć lekko ale rozrusznik nie ma siły. Podejrzewam jakieś zwarcie przez rozrusznik i kabel się od tego nagrzewa. Czy może ktoś z was miał podobny problem?
Proszę o pomoc bo mam 20 lat i władowałem ost oszczędności w auto i pojeździłem nim 2 dni.
Pozdrawiam Darek.
Pompa paliwa zalewa tłoki, Dym z brązowego kabla przy stacyj
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
poczytaj moze o częstym problemie z podwójną masą (uszkodzenie jednej z nich) w silnikach NZ. Czy palący się kkabel pod stacyjką się z tym wiąże nie wiem. I czy na pewno brązowy kabel masz od kostki stacyjki? Czy tylko w tej okolicy się znajduje?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Przy stacyjce są 2 kostki. Jedna idzie bezpośrednio do kluczyka a 2 idzie wyżej po drugiej stronie kierownicy. To przy tej 2 się pali kabel.
- Paweł Marek
- V.I.P.
to do manetek nie do stacyjki, trzeba to wyjasnic być może wiążą się te dwie rzeczy ale trudno powiedzieć
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dzisiaj mechanik postara się coś do niego zajrzeć. Wyjmie rozrusznik i wtedy zobaczymy czy kable będą się jarać.
Lekki off top.Mechanik zaproponował zmianę silnika jeszcze na diesla 1.6. Warto?
Lekki off top.Mechanik zaproponował zmianę silnika jeszcze na diesla 1.6. Warto?
- Paweł Marek
- V.I.P.
A po co. Daj spokój, przecież nic tu nie świadczy o uszkodzeniu samego silnika, pewnie nie umie sobie z tym poradzić to zmień lub jedź do elektryka samochodowego.