Problem z elektrycznymi szybami i alarmem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, na wstępie zaznaczę, że podobnego tematu szukałem na forum lecz nie znalazłem.
A wiec do rzeczy...
Przestały mi działać elektryczne szyby i nie aktywuje sie alarm po zamknieciu samochodu... do dziś wszystko działało jak należy. Postawiłem samochód na parkingu na jakieś 4h z otwartym szybrem bo temp. na zewnatrz miała jakieś 30 stopni i nie chcialem miec sauny w samochodzie jak wrócę, przychodze chcę otworzyć szyby a tu ani drgnie. Moge dodac jeszcze tylko tyle, że po powrocie do domu przekażniki 109 i 18 były gorące a bezpieczniki wyglądają na sprawne
Czy ktoś może mnie nakierować na przyczynę tej awarii?
A wiec do rzeczy...
Przestały mi działać elektryczne szyby i nie aktywuje sie alarm po zamknieciu samochodu... do dziś wszystko działało jak należy. Postawiłem samochód na parkingu na jakieś 4h z otwartym szybrem bo temp. na zewnatrz miała jakieś 30 stopni i nie chcialem miec sauny w samochodzie jak wrócę, przychodze chcę otworzyć szyby a tu ani drgnie. Moge dodac jeszcze tylko tyle, że po powrocie do domu przekażniki 109 i 18 były gorące a bezpieczniki wyglądają na sprawne
Czy ktoś może mnie nakierować na przyczynę tej awarii?
Trasę pokonam znów na powyginanych felgach
Droga dziur ma więcej niż wyuzdany Amsterdam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Podmień na próbę bezpiecznik 21 drugi od prawej, zanim to zrobisz możesz sprawdzić czy gniazdo zapalniczki działa też jest na tym bezpieczniku
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Problem z elektrycznymi szybami i alarmem
Sprawdziłem zapalniczke i działała, podmieniłem bezpieczniki i nic to nie dało... może jeszcze jakieś pomysły?
Fraxer, sprawdzałeś kable w gumowych przelotkach w drzwiach?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zajrzyj jeszcze na główny bezpiecznik od szyb, duży zielony nad przekaźnikami w pozycji dodatkowej. Przelotki do drzwi odpadają nie działałaby tylko jedna szyba. A jak nie pomoże to już schemat trzeba druknij sobie jest na forum i sprawdzaj w pierwszym rzędzie stały plus po tym zielonym bezpieczniku oraz masę.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
to na moje też odpada ale można sprawdzić ten bezpiecznik raczej się nie psujePaweł Marek pisze:Zajrzyj jeszcze na główny bezpiecznik od szyb, duży zielony nad przekaźnikami w pozycji dodatkowej.

Wydaje mi się, że pomysł z zielonym bezpiecznikiem był trafiony... fakt nie wymieniałem go bo nie mogłem go wyciągnać ale podociskałem go i leżący zaraz pod nim przekaźnik również i teraz szybki działają
Dzięki za okazaną pomoc:)
Dzięki za okazaną pomoc:)

- Paweł Marek
- V.I.P.
Przekaźnik nie jest od szyb, szyby nie maja osobnego. Wiec pewnie tylko ten bezpiecznik i problem zażegnałeś.