Witam.
Niedawno zakupiłem autko Golf V, i zapasowy kluczyk nie działa.
Autko się otwiera, zamyka z tego kluczyka, nawet odpala lecz gaśnie - rozkodował się immobiliser.
Pytanie dlaczego? Pewnie nie powinien nawet po wymianie baterii.
Da się jakoś samemu uratować kluczyk? czy tylko istnieje opcja serwis lub VAG?
Kluczyk immobiliser
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kluczyk immobiliser
Bateria nie ma nic do tego. immo nie jest na baterie a jedynie pilot radiowy. Raczje maloprawdopodobne zeby sie rozprogramowalo cos ale podejrzewam ze poprostu ktos dorobil klucz ale nie do konca lub w jakis sposob zgubil lub uszkodzil pastylke immo. Nie wiem czy pastylke masz wlutowana w plytke pilota czy oddzielnie jak w mk4.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Kluczyk immobiliser
klucz wygląda na oryginalny, te same wybite numery, nie świeci nowością itp. na 99 jest oryginalny według mnie.
prawdopodobnie padł transponder crypto48 can, dlaczego? nie mam pojęcia czy to normalne, w przypadku upadku czy coś.
jedynie co posiadam to VAG K CAN Commander 1.4 czy da rade tym zaadaptować nowy kluczyk? jeżeli zakupie takowy transponder jeżeli mi się uda, dodam że nie znam PINU do immo, da rade go wyciągnąć tym programem?
http://kluczesamochodowe.com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
W katowicach koszt transpondera 80zł + 170zł kodowanie
jeżeli ktoś z okolicy potrafi mi pomóc za mniejsze pieniądze to czekam na propozycje na PW!
oraz pytanie czy transponder może ulec zniszczeniu poza uszkodzeniem mechanicznym? bo wygląda na sprawny. być może poprzedni właściciel coś kombinował i jest inny transponder. Jeżeli jest inny to da rade go zaadaptować?
prawdopodobnie padł transponder crypto48 can, dlaczego? nie mam pojęcia czy to normalne, w przypadku upadku czy coś.
jedynie co posiadam to VAG K CAN Commander 1.4 czy da rade tym zaadaptować nowy kluczyk? jeżeli zakupie takowy transponder jeżeli mi się uda, dodam że nie znam PINU do immo, da rade go wyciągnąć tym programem?
http://kluczesamochodowe.com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
W katowicach koszt transpondera 80zł + 170zł kodowanie
jeżeli ktoś z okolicy potrafi mi pomóc za mniejsze pieniądze to czekam na propozycje na PW!
oraz pytanie czy transponder może ulec zniszczeniu poza uszkodzeniem mechanicznym? bo wygląda na sprawny. być może poprzedni właściciel coś kombinował i jest inny transponder. Jeżeli jest inny to da rade go zaadaptować?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Kluczyk immobiliser
Commanderem wyciągniesz pin do immo, ale czy kluczyk wkodujesz to nie wiem.
VCDS sobie z tym na pewno poradzi.
VCDS sobie z tym na pewno poradzi.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.