Witam !
Przeczytałem całe mnóstwo tematów o centralnym i alarmie ale odpowiedzi na moje pytanie brak..
A wiec z tego co się orientuję to mam od dawna walnięty mikrostyk w zamku kierowcy, mimo to do tej pory auto się otwierało i zamykało bez problemu.
Auto zamyka się z kluczyka (scyzoryka) mk4 1.9 tdi, 1998 bez elektrycznych szyb.
Problem: Dziś rano auto się otworzyło wsiadłem pojechałem, zamknąłem po dojechaniu na miejsce. Niestety nie dało się już otworzyć, po wycieczce po zapasowy kluczyk/pilot auto się otworzyło bez problemu. Niestety auto się nie zamyka z żadnego z nich, a do dziś rano było inaczej.
Ma ktoś jakiś pomysł ??
Z góry dziękuje !
Niestety zacząłem otwierać piloty i teraz już żaden nie chce otwierać auta.
Co mam zrobić ?
Co odpowiada za odbiór sygnału z pilota w samochodzie ?
Fabryczny centralny i alarm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Fabryczny centralny i alarm
Poszukaj tematów o kodowaniu pilotów.
PS
W prawym, górnym rogu każdego posta jest opcja edycji, w związku z tym nie piszemy jednego posta pod drugim
PS
W prawym, górnym rogu każdego posta jest opcja edycji, w związku z tym nie piszemy jednego posta pod drugim
Re: Fabryczny centralny i alarm
Qto pisze:Poszukaj tematów o kodowaniu pilotów.
PS
Poprawię się na przyszłość obiecuję
Odnośnie kodowania pilotów, to dzięki za podpowiedz to może być ten trop.
Znalazłem kilka instrukcji kodowania na forum, ale wszystkie dotyczą aut po 1999 a moje auto jest z 1998. Czy ma to jakieś znaczenie ?
Drugie pytanie jest takie: Czy mając uszkodzone micro w dzwiach kierowcy, mogę próbować zakodować kluczyk przekręcając ten zamek ? Czy on nie widzi tej operacji ?
Adam
na codzień Mk4 1.9 TDI
od świeta W116 300SD i 450SEL 6.9
na codzień Mk4 1.9 TDI
od świeta W116 300SD i 450SEL 6.9