Witam
Otóż u mojego brata od kąd kupił tego golfa miał problemy z szyberdachem, na początku. Miał spalony silniczek, wymieniliśmy na drugi, na początku było coś nie tak, (raz dział, raz nie). Jakimś cudem zaczął działać, ale do czasu. Chciałem poprawić to, że gdy domykam z kluczyka szyber dach się otwierał, więc wyciągnąłem go, kręciłem kluczem jak i przyciskami go, żeby jakoś go ustawić. Potem jakoś w ogóle przestał reagować.
Co może być nie tak? Kable, silniczek albo coś innego ? Czy da radę jakoś przetestować silniczek bez podłączania go do auta?
Szyber dach przestał działać - kable?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf III 3D 1.9 TDI 1Z '95 ROLLING STONES

italiano_83 pisze:Podstawa to gnój nie ma gnoju nie ma mocy![]()

- Paweł Marek
- V.I.P.
Na razie zacznij od ponownego odkręcenia silnika i ustawienia go tak żebyś miał pewność że jest dobrze. Czyli imbusem ustaw dach na zamknięty, przyciskiem ustaw odkręcony silnik tak jak jest w pozycji zamkniętej i dopiero go umocuj. Jak nie pomoże trzeba bedzie dochodzić co wogóle jest zepsute bo na razie nie wiadomo czy sam dach czy silnik z modułem czy przełącznik.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.