strzela mocno przy odpalaniu na benzynie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
witam
w moim mk2 był SWAP z silnika RP na 2H. Gdy podłączyłem całą elektrykę, auto przy odpalaniu strasznie strzela w Kolektor ssący a czasami w tłumik, podmieniałem kopułkę palec rozdzielacza, przewody wysokiego napięcia i cewkę. Nie został jeszcze sprawdzony czujnik Halla oraz moduł zapłonowy. Iskra jest ładna, paliwo dostaje także, co prawda na pompie od RP. Auto nie ma LPG. Nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak. proszę o pomoc.
w moim mk2 był SWAP z silnika RP na 2H. Gdy podłączyłem całą elektrykę, auto przy odpalaniu strasznie strzela w Kolektor ssący a czasami w tłumik, podmieniałem kopułkę palec rozdzielacza, przewody wysokiego napięcia i cewkę. Nie został jeszcze sprawdzony czujnik Halla oraz moduł zapłonowy. Iskra jest ładna, paliwo dostaje także, co prawda na pompie od RP. Auto nie ma LPG. Nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak. proszę o pomoc.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Najpierw pompa pod podłoge, Digi potrzebuje 3 bar0wą wątpię żeby ta 1-barowa od RP nabiła ciśnienie własciwe.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
masz rację, ale widziałem że na forum ludzie odpalali digifanta na pompie od RP z tym że po prostu pompa dawała za małą dawkę.Paweł Marek pisze:Najpierw pompa pod podłoge, Digi potrzebuje 3 bar0wą wątpię żeby ta 1-barowa od RP nabiła ciśnienie własciwe.
- Paweł Marek
- V.I.P.
mustang877, to dlatego że pompy dają na ogół wyższe ciśnienie niz nominalne, więc jak sie trafi - zależnie od stanu technicznego i danego egzemplarza pompy, można ją sprawdzić manometrem ale uważam że to nie ma sensu, załóż własciwą i jeden problem z głowy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kolejne pytanko czy podejdzie pompa od mk3 gti lub innych 3 barowych która będzie pasowała w obudowę?
np taka:
Uploaded with ImageShack.us
np taka:
Uploaded with ImageShack.us
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
załozyłem pompę 3 barową, co prawda przestał strzelać ale dalej auto nie odpala nawet na chwilę. co jeszcze może byc problemem?Paweł Marek pisze:ałóż własciwą i jeden problem z głowy