halogeny /pytanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
halogeny /pytanie
witam podłączyłem sobie przednie halogeny tak żeby mi świeciły rzazem z przeciwmgielnym z tyłu czy to tak możne być ,czy jest to nie dopuszczalne do ruchu, czy muszę kupić przełącznik z tą opcją dodatkową (halogeny)
- Paweł Marek
- V.I.P.
halogeny /pytanie
Nie jestem pewien co do przepisów ale po pierwsze musiałby jakiś niesamowicie dociekliwy diagnosta być żeby to wykryć. Z tym że ograniczasz sobie w ten sposób możliwość korzystania z halogenów, bo tylne możesz zapalać tylko rzadko przy silnej mgle a przednie np na krętych drogach więc lepiej zrób osobno. Przeróbka włącznika jest prosta masz to w FAQ, ja skorzystałem i mam.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
halogeny /pytanie
MUSI być możliwość wyłączenia tylnego światła przy pracy przedniego. Można to zrobić puszczając przewód do tylnych przez np. dokupiony włącznik ogrzewania szyby tylnej i włożony obok tego fabrycznego. Można wówczas wyłączać lub nie - tylną lampę.
A co do przeglądu: jeśli autko nie jest tuningowane, obniżone, na wielkich alusach i z oklejonymi na czarno szybami - może łatwo przejść; takie jak opisane przeze mnie będą miały kłopoty. Z własnego doświadczenia: był mój taki sobie wyglądem i mój miał sprawdzone praktycznie jedynie hamulce a tamtego "bejerowanego" trzepali niemiłosiernie. Ot' Polska właśnie.
A co do przeglądu: jeśli autko nie jest tuningowane, obniżone, na wielkich alusach i z oklejonymi na czarno szybami - może łatwo przejść; takie jak opisane przeze mnie będą miały kłopoty. Z własnego doświadczenia: był mój taki sobie wyglądem i mój miał sprawdzone praktycznie jedynie hamulce a tamtego "bejerowanego" trzepali niemiłosiernie. Ot' Polska właśnie.
halogeny /pytanie
Lepiej zrób osobno tylne i przednie. Dlaczego ? Tylne oślepia i to cholernie. Czasem mgła jest niewielka, włączasz przednie, cieszysz się światłem, a z tyłu cierpią bo mgła na tyle słaba że razisz po oczach.