Domykanie szyb po zamknięciu samochodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wita. Mam pytanie odnośnie mojego Golfa V z 2006r a mianowicie gdy mam otwarte okna i zamknę samochód to szyby niezamykają się jeśli jednak przytrzymuje przycisk zamykania na pilocie to szyby zamykają się jednak gdy puszcze przycisk szyby zatrzymują się.
Doczytałem gdzieś na forum, że jest taki czeski program Motordiag którym można przeprogramować sterownik komfortu chciałem zapytać czy w moim przypadku da się to zrobić czy to jest bezpieczne? Chodzi mi o to , że gdy zamkne samochód aby szyby zamkły się automatycznie bez trzymania przycisku. Proszę o odpowiedz.
Doczytałem gdzieś na forum, że jest taki czeski program Motordiag którym można przeprogramować sterownik komfortu chciałem zapytać czy w moim przypadku da się to zrobić czy to jest bezpieczne? Chodzi mi o to , że gdy zamkne samochód aby szyby zamkły się automatycznie bez trzymania przycisku. Proszę o odpowiedz.
- Pablo Corrado
- Forum Master
Ale właśnie ten program o którym piszesz to tak aktywuje zamykanie szyb, że trzeba trzymać przycisk pilota cały czas.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
puncio1, przeczytaj ten temat na forum piątki, tu jest opisane jak zmienić kodowanie w module komfortu aby szyby zamykały się same http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... 89&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Domykanie szyb po zamknięciu samochodu
Ale czy da się tym programem zaprogramować każdy moduł komfortu czy tylko do jakiegoś numeru. Proszę jeszcze o info jaki mam kupić kabel do połączenia samochodu i kompa abym mugł zmienić te ustawienia.
- doggie
- V.I.P.
niestety nie wszystkie moduły komfortu przyjmują to kodowanie, mój np nie przyjmuje
A czy ten program VCDS współpracuje z wszystkimi kabelkami czy tylko jakimś dedykowanym?
- doggie
- V.I.P.
niepuncio1 pisze:A czy ten program VCDS współpracuje z wszystkimi kabelkami
takczy tylko jakimś dedykowanym?
Szukam kogos z Warszawy lub okolic kto pomoze mi zmienic ustawienia w moim Mk5 1.9 tdi rok 2007.