Witam od niedawna jestem "szczęśliwym" posiadaczem passata g60, problem jest taki że spalił się w nim czujnik świateł cofania.
Problem jest w tym że czujnik jest czteropinowy i znalezienie takiego drugiego graniczy chyba z cudem.
Proszę o pomoc:
- gdzie szukać takiego czujnika?
- dlaczego on jest czteropinowy - czy pełni jeszcze jakąś inną funkcję?
- czy można go zastąpić wkładając czujnik z innego samochodu?
Pozdrawiam.
czujnik świateł cofania cztero pinowy - gdzie to kupić?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nic na ten temat nie wiem szczegółowo ale z katalogów wynika że ma to coś wspólnego z napędem na 4 koła i pewnie druga para pinów służy jakiemuś sterownikowi od tego napędu, sprawdź pewnie taki ci potrzebny poszukaj po numerze jeszcze http://partmaster.com.ua/?action=catalo ... ype=retail" onclick="window.open(this.href);return false;
w ASO aż 2 stówki ponad kosztuje ale jest dostępny
w ASO aż 2 stówki ponad kosztuje ale jest dostępny
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Dzięki za odpowiedź. Trudno jeśli będzie trzeba to oprze się o serwis.
Byłem u elektryka mówił że on może przerobić kostkę na dwa piny i świarła cofania będą działać - zastanawiam się tylko po co są w tym czujniku 4 piny
i jaką dodatkową funkcję pełni ten czujnik stopu.
Jeśli ktoś wie to będę wdzięczny za informację.
Pozdrawiam Przemo.
Byłem u elektryka mówił że on może przerobić kostkę na dwa piny i świarła cofania będą działać - zastanawiam się tylko po co są w tym czujniku 4 piny
i jaką dodatkową funkcję pełni ten czujnik stopu.
Jeśli ktoś wie to będę wdzięczny za informację.
Pozdrawiam Przemo.