Rozładowany akumulator

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

rahimolus
Nowicjusz
Nowicjusz

Rozładowany akumulator

Post autor: rahimolus » sob lip 30, 2011 15:18

Posiadam golfa II 1.3 NZ benzyna 1990r. W samochodzie miałem podłączony immobilizer, został on odłączony ponieważ pilot był już uszkodzony, i bywało że nie chciał załapać. W maju kupiłem nowy akumulator, 45Ah, gdy odpalałem go dzień w dzień problemu nie było. Ostatni tydzien miałem noge w gipsie, i nie uruchamiałem samochodu, dzis chce odpalic, rozładowany akumulator. Proszę o pomoc, co może być powodem rozładowania akumulatora. dodaje, że nie zostawiłem samochodu na światłach, przy włączonym radiu, i innych urządzeniach.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Rozładowany akumulator

Post autor: Paweł Marek » sob lip 30, 2011 15:26

Sprawdzasz ile auto ciągnie prądu na postoju włączając amperomierz między klemę aku a odkręcony od niej kabel. Jeśli za dużo odłącz alarm i popatrz czy wartość spadnie, potem to samo wszystkie bezpieczniki po kolei - szczegóły na forum, używaj wyszukiwarki było o tym wiele razy. Owszem - alarm dokładany też może to spowodować. Sprawdź sobie też voltomierzem napięcie ładowania altenatora może niedoładowywać akumulatora do pełnej pojemności

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Rozładowany akumulator

Post autor: dominik7 » sob lip 30, 2011 17:26

Jakiej firmy masz radio? Poczytaj o niej na necie.
Jak mam np. Alpine, która ciągnie prąd (podobno do rozładowania aku) nawet jak jest wyłączona. Koledze w tydzień do zera rozładowała Centrę Plus 77 AH.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”