Lampka w schowku nie działa ?!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Jakie mogą byc przyczyny nie działającej lampki w schowku ? Bezpiecznik sprawdzałem - dobry , żarówka świeci , sprężynka normalnie do blaszki styka. wygląda na to,że nie ma prądu w przewodach,tylko dlaczego ?
Światłą mijania ? Jeśli tak to co mają mijania do lampki w schowku ?!
-
- Forum Master
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=168734" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.volkswagen-golf.pl/problem ... -t448.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.volkswagen-golf.pl/problem ... -t448.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Lampka w schowku zapala się tylko i wyłącznie po zapaleniu świateł pozycyjnych (oczywiście mijania, drogowe również)
Nie zgodzę się. U mnie lampka zapala się po przekręceniu zapłonu. Nie muszę wcale oświetlać drogi żeby zajrzeć do schowkaSata pisze:Lampka w schowku zapala się tylko i wyłącznie po zapaleniu świateł pozycyjnych (oczywiście mijania, drogowe również)
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
Kurde to troche dziwne ?! Nie mogę sobie za bardzo przypomniec,ale wydaje mi się,że u mnie nie było takiej potrzeby zapalenia pozycyjnych czy wł.zapłonu ?! Ale spróbuje. Tylko tak na logike to jak wieczorem chciałbym wyjąc coś szybko ze schowka to najpierw musiałbym wł.zapłon lub pozycyjne ?! ;/ No nie wiem.
no dobrze ze tak jest akurat u Ciebie, ale nie mów że:Sata pisze:u mnie po włączeniu pozycyjnych
Sata pisze:tylko i wyłącznie
no niestetyKoJ@K pisze:jak wieczorem chciałbym wyjąc coś szybko ze schowka to najpierw musiałbym wł.zapłon
logika moze byc taka ze gdyby sprezynka od lampki nie odbila to zarówka moglaby swiecic caly czas a Ty nic bys nie wiedział i aku by Ci rozladowywaloKoJ@K pisze:Tylko tak na logike
No,ale właśnie od tego ona ta sprężynka jest,od tego jest ona,żeby odbijałą. a ryzyko,ze nie odbije,nie zadziała itp jest w każdym mechaniźmie. Ale dziękuję za odpowiedzi.kiss pisze:logika moze byc taka ze gdyby sprezynka od lampki nie odbila to zarówka moglaby swiecic caly czas a Ty nic bys nie wiedział i aku by Ci rozladowywalo
wiec wlasnie dla tego wszystko idzie po zaplonie. tylko zapalniczke masz bezposrednio z akuKoJ@K pisze:ryzyko,ze nie odbije,nie zadziała itp jest w każdym mechaniźmie
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
napisałem tak ponieważ nie uważałem że w innym golfie może być inaczej a jednak...kiss pisze:tylko i wyłącznie
- Pablo Corrado
- Forum Master
Re: Lampka w schowku nie działa ?!
Ale juz np w Passacie B5, czy Golfie V świeci się bez włączania zapłonu, czy świateł - zaraz po otwarciu schowka.kiss pisze:wiec wlasnie dla tego wszystko idzie po zaplonie. tylko zapalniczke masz bezposrednio z akuKoJ@K pisze:ryzyko,ze nie odbije,nie zadziała itp jest w każdym mechaniźmie
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.