Brak jednego światła mijania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Zgasło w moim Golfie 5 Plus światło mijania (jedno). Żarówkę wymieniłem-bez zmian. Bezpieczniki w skrzynce pod maską silnika wydają się ok. Chyba powinny byćmjeszcze bezpieczniki w kabinie od każdego światła mijania oddzielnie, ale nie wiem, które to są. Sprawdzałem na różnych schematach, ale w Plusie jest chyba trochę inaczej. Proszę o pomoc przy ich namierzeniu lub ewentualnie wskazówki co do przyczyny awarii światła.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Zobacz jeszcze tutaj:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=233450" onclick="window.open(this.href);return false;
Drogowe światła masz? Palą?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=233450" onclick="window.open(this.href);return false;
Drogowe światła masz? Palą?
Tam też patrzyłem, ale w Plusie bezpieczniki są w innym miejscu niż w zwykłej 5. Sprawdzę te bezpieczniki nr 20 i 21. Zobaczymy. Wszystkie inne światła działają. dzieki.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Sorry mój błąd, nie doczytałem że chodzi o V plus.
Ja tam bym wszystkie sprawdził bezpieczniki Co do świateł, jeżeli wszystkie działają to może to być wina samego włącznika - należałoby go wyjąć i sprawdzić czy rzeczywiście jest w dobrym stanie technicznym.
Ja tam bym wszystkie sprawdził bezpieczniki Co do świateł, jeżeli wszystkie działają to może to być wina samego włącznika - należałoby go wyjąć i sprawdzić czy rzeczywiście jest w dobrym stanie technicznym.
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są ok. Przypomniałem sobie, że wcześniej kilka razy zdarzyło się, że w tym samym lewym reflektorze przez chwilę nie miałem światła pozycyjnego. Jednak po kilku chwilach jazdy problem ten znikał samodzielnie. Jaki następny krok? Czy jeszcze mogę coś sam sprawdzić czy już tylko dobry elektryk?
Sprawa się wyjaśniła i okazała się bardzo błacha. Po prostu nie było styczności pomiędzy oprawką żarówki (taką wkręcaną) a resztą reflektora. Wystarczyło tylko odgiąć trochę na zewnatrz dwie blaszki przy tej oprawce i światło się pojawiło. Koniec tematu.