Światła dzienne, słabo świecą.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, podłączyłem światła dzienne do mojego mk4 za pomocą przekaźnika, pojawił sie problem z momencie ich wł. światła nie świeciły pełną mocą ( próbowałem podłączyć pod aku świeciły dużo mocniej) co może być przyczyną ? Przekaźnik miałem w komplecie do świateł dziennych. Co mam sprawdzić ? podłączyłem według instrukcji nie jestem pewien tylko jednego podłączenia. Wyjście na światła podłączyłem do świateł dziennych + a mase do masy
Choćbym Pędził Ciemną Doliną, Zła Się Nie Ulęknę Bo Halogen W Golfie MymTkwi
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Diesel musi dymić ! A na gaz to kuchenki
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Jeśli wsio jest tak jak ci pisałem na PW i zgodnie ze schematem to coś jest uwalone, najprędzej przekaźnik.
Równie dobrze możesz ten plus do wyłączania ledów podpiąć pod żarówkę pozycyjnych i zobacz co wtedy. Skoro w kostce włącznika coś jest nie tak to można popróbować i pokombinować.
Równie dobrze możesz ten plus do wyłączania ledów podpiąć pod żarówkę pozycyjnych i zobacz co wtedy. Skoro w kostce włącznika coś jest nie tak to można popróbować i pokombinować.
-
- Forum Master
mi ten schemat coś nie pasi... albo SIĘ NIE ZNAM.... ale napisze jak ja to widzę... + po stacyjce i masa służa do załączenia drugiej pętli (jeśli przez stacyjkę popłynie prąd to następuje załączenie drugiej pętli) w której powinien być podpięty stały + (od aku) i odbiór do żarówki (połączenie stałego + z odbiornikiem nastąpi w momencie pojawienia się prądu w + stacyjka)... i w dodatkowym wejściu powinien być plus od świateł mijania który powoduje rozwarcie styku stałego plusa z odbiorem do żarówki... na moje to tak powinno wyglądać... Więc ja bym chyba podłączył pod to wejście "nie podłączać" stały + od aku...
Re: Światła dzienne, słabo świecą.
no to pewnie jak dam stały prad z aku w miejsce "nie podłączać " to spale przekaźnik ? i juz sie nie dowiem czy to jego wina czy czegoś innego..
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Światła dzienne, słabo świecą.
Coś w tym może być Przekaźnik zbudowany jest z dwóch pętli. Pierwsza to plus zasilający DRL i masa do nich, która jest też doprowadzona do drugiej pętli sterującej gaszeniem. Jeśli włączymy pozycje to zostaje załączony drugi obieg i jednocześnie rozłącza się pierwszy i chyba tyle z budowy tego ustrojstwapoolak2006 pisze:albo SIĘ NIE ZNAM....
-
- Forum Master
guziolek, no skoro tak mówisz to możliwe że tak jest
Fakt źle to wczoraj napisałem... nie spojrzałem na foto tego przekaźnika...
Fakt źle to wczoraj napisałem... nie spojrzałem na foto tego przekaźnika...
no i świecą, brakowało masy z karoserii, była tylko masa z ledów
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
TDI ASZ+++ 290KM 540NM