problem z wycieraczkami

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

alko1986
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z wycieraczkami

Post autor: alko1986 » czw lip 14, 2011 14:26

Mam problem z wycieraczkami. wszystko hula fajnie tylko w momencie przesuniecia przełącznika na pozycje wyłączone to one wchodzą w tryb pracy ciągłej.
Jeśli wyłącze stacyjke w momencie kiedy są one złożone i wyjme kluczyk, to potem po włączeniu spowrotem zapłony do momentu ruszenia przełącznika wszystko jest ok.

Jakies sugestie?

Poki co wymieniłem ten przełącznik zespolony na nowy używany dalej to samo. dzis podmienilem na szrocie caly silniczek wycieraczek to tez nie pomoglo wiec go nie kupowalem juz. na przekazniku tym pod nogami nie ma nic zasniedzialego ani wogole, ale jak go sprawdzic fachowo to nie wiem.

Ktos cos pomoze?

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

problem z wycieraczkami

Post autor: Zico63b » czw lip 14, 2011 14:45

Sprawdzić domowo - ciężko. Podmienić na kilka minut ze znajomym Golfem lub Borą.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

problem z wycieraczkami

Post autor: Qto » czw lip 14, 2011 14:47

wygląda jakby przekaźnik nie rozłączał, nie masz jak załatwić na podmianę ? Nie wiem z jakiego rejonu PL jesteś ale jak niedaleko Piły to mam taki przekaźnik

alko1986
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z wycieraczkami

Post autor: alko1986 » czw lip 14, 2011 17:35

do pily niestety daleko mam, malopolska, okolice krakowa. Czyli mowicie zeby drazyc temat tego przekaznika?

Zastanawia mnie jeszcze ten przelacznik zespolony bo strasznie tani byl, ale w srodku nie wyglada zeby cos bylo zepsute, a to w sumie budowa prosta jak cepa. noi ta sama usterka w dwoch egzemplarzach zeby mi sie trafila to jakies strasznie fatum by chyba musialo byc.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

problem z wycieraczkami

Post autor: Zico63b » czw lip 14, 2011 18:15

Sama usterka kieruje podejrzenia typowo na uszkodzenie przełącznika zatrzymania silniczka w przekładni wycieraczek, jednak skoro był wymieniony - pozostaje przekaźnik. W Golfie 4 nie ma więcej urządzeń do sprawdzenia w tej sprawie; poza uszkodzeniami przewodów przez gryzonia...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”