Witam!
Mam pytanie,dzis pokusiło mnie i zajrzałem do bezpieczników na aku...i zdziwienie brakuje mi jednego bezpiecznika i cos tam jest podtiopione!
od czego jest brakujacy bezpiecznik? wiem ze ten w środku jest od ABS-ów ale ten brakujacy i ten zew.nie mam pojecia!
Jak kupiłem auto to tam nie zagladałem ,do dziś!!
Dziekuje za wszelkie info..pozdrawiam gorąco Brejna
Do czego brakujący bezpiecznik??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Bezpiecznik wentylatora chłodnicy...a obudowa jest potopiona dlatego że bezpiecznik nie miał odpowiedniego styku, pomiędzy nóżkami bezpiecznika a gniazdem przeskakiwała iskra, powstawała wysoka temperatura - efekt widoczny na zdjęciach
- Brejna
- Użytkownik
- Kontakt:
oo to musze to zrobic bo wentylator w takim razie nie dziala...mam nadzieje ze uda mi sie to jakos uratowac a jak nie to wymienic cala plytke na inna!
jeszcze jedno..jak odłacze aku i zaczne manipulowac przy tych bezpiecznikach to czy nie wyłapie błedów np ABS-u jak wyciagne bezpiecznik!?
jeszcze jedno..jak odłacze aku i zaczne manipulowac przy tych bezpiecznikach to czy nie wyłapie błedów np ABS-u jak wyciagne bezpiecznik!?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tylko pamiętaj że jak bezpiecznik nie będzie miał dobrego styku to topienie się skrzyneczki będzie postępowało...
jak odłączysz aku to nie będzie żadnych błędów
jak odłączysz aku to nie będzie żadnych błędów