Styki sygnalu dzwiekowego - ocena foto

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
wojti2001
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: wojti2001 » pn lip 11, 2011 12:27

Panowie mam pytanko. W moim MK4 nie dziala mi sygnal dzwiekowy. Po sciagnieciu poduszki i spieciu na krotko kabli wszystko dziala. Moral ?? Cos nie styka. Teraz mam pytanko. Ponizej dwa zdjecia poduszki i kierownicy:

http://wojti2001.ugu.pl/?attachment_id=325
http://wojti2001.ugu.pl/?attachment_id=324

Czy czegos tu brakuje, ze brakuje styku ?? Bo ewidentnie problem jest z tymi dwoma elementami.

Pozdrawiam

MK IV AJM

rafxxx
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: rafxxx » pn lip 11, 2011 14:41

a wczesniej dzialal? i nagle przestal czy odkad go masz to nie dziala? mozliwe ze jesli nie dziala od pcozatku to jest to poprostu wylaczone w kompie

Awatar użytkownika
wojti2001
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Re: Styki sygnalu dzwiekowego - ocena foto

Post autor: wojti2001 » pn lip 11, 2011 14:51

rafxxx pisze:a wczesniej dzialal? i nagle przestal czy odkad go masz to nie dziala? mozliwe ze jesli nie dziala od pcozatku to jest to poprostu wylaczone w kompie
odkad mam auto czyli juz 6 miesiecy to sygnal nie dziala. Myslalem, ze to cos z elektryka, ale gdy spialem na krotko obydwa kable w kierownicy to sygnal dziala

MK IV AJM

rafxxx
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: rafxxx » pn lip 11, 2011 17:09

no ale jak spiales na krotko to nie zadzialal poprostu klakson :grin: ? jezeli masz kabel VAG KKL to latwo to bardzo sprawdzic, moge ci powiedziec jak albo poszukaj na necie, ale jesli nie masz kabelka to nic nie zrobisz, zawsze na regionalnym forum mozesz kogos zapytac czy kolo ciebie nie mieszka i np za dobra flahe ci tego nie sprawdzi;P

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn lip 11, 2011 17:24

rafxxx, o czym Ty piszesz :kac:
Skoro po spięciu kabelków na krótką klakson działa to logiczne jest, że coś jest nie tak przy kierownicy - dlatego też pewnie wojti2001 rzucił fotki poszczególnych elementów, a Ty mu gadasz żeby VAGiem to zrobił :panna:

wojti2001, niżej masz fotki, porównaj sobie czy wszystko jest jak ma być

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
wojti2001
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Re: Styki sygnalu dzwiekowego - ocena foto

Post autor: wojti2001 » wt lip 12, 2011 11:26

wojti2001, niżej masz fotki, porównaj sobie czy wszystko jest jak ma być

Obrazek
Obrazek
Hmm niby obydwie kierownice z MK4 a sie tak roznia. Niby poduszki i kierownice sa rozne, ale ogolnie system dzialania klaksonu jest taki sam, wiec nie wiem co powoduje ten stan, ze u mnie nie dziala

Z tego co patrze to wszystkie kierownice do mkIV sa takie jak na twoich zdjeciach a moja ma calkiem inna ta blache wewnetrzna :shock: musze odczytac numer z tej kierownicy i sprawdzic z czego ona jest, bo wyglada jak z mkIV, ale blacha wewnatrz jest calkiem inna. Chyba pozostaje mi poszukac wlasciwej kierownicy :)

MK IV AJM

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”