zestaw HID problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zestaw HID problem
Witam, pare dni temu zalozylem do swojego golfa zestaw hid-ow slim ballast 6000k i zaczol sie problem, mianowicie zarniki nie za kazdym razem sie zapalaja, raz jeden raz drugi a nawet obydwa potrafia sie nie zapalic i trzeba kilka razy wylaczy i wlaczyc swiatla zeby zaskoczyly. podlaczajac przetwornice bezposrednio pod akumlator zarniki zapalaja sie za kazdym razem wiec sprawdzilem napiecie na tej kostce co zarowke sie wpina i jest 12v a na uruchomionym silniku 13,6v wiec chyba napiecie jest ok. sprawdzilem rowniez wszystkie zlaczki kostki itp, wszystko ladnie ciasno wchodzi. nie wiem juz co jest nie tak, moze ktos mial podobny problem i wie jak go rozwiazac?
zestaw HID problem
Standardowy problem:
1-chiński tandetny zestaw xenonów
2-golf 4 nie posiada przekaźników świateł,więc o ile napięcie przy uruchomionym silniku jest ok, to przy zapłonie gwałtownie spada i dlatego xenon nie startuje
3-jako że masz chińskie cudo, pewnie na starcie potrzebuje jakieś 20 A, więc z czasem całkowicie ci padnie przełącznik świateł lub cała instalacja
4-jedyne rozwiązanie to montaż przekaźników
5-jeśli masz te xeny w zwykłych lampach to życzę szybkiej kontroli
1-chiński tandetny zestaw xenonów
2-golf 4 nie posiada przekaźników świateł,więc o ile napięcie przy uruchomionym silniku jest ok, to przy zapłonie gwałtownie spada i dlatego xenon nie startuje
3-jako że masz chińskie cudo, pewnie na starcie potrzebuje jakieś 20 A, więc z czasem całkowicie ci padnie przełącznik świateł lub cała instalacja
4-jedyne rozwiązanie to montaż przekaźników
5-jeśli masz te xeny w zwykłych lampach to życzę szybkiej kontroli
-
- Mały gagatek
zestaw HID problem
Mam ten sam problem co m@teusz, . U mnie jest tak ,że jak włączę te xenony to najczęściej się jedynie prawy zapala a po kilkukrotnym włączeniu i wyłączeniu zapalają się oba , ale ostatnio lewy za nic nie chce się włączyć jak co to tylko na 2 s i gaśnie ;/ . Do tego po włączeniu długich najczęściej gasną mijania lub jeden zgaśnie a drugi zacznei mrugać lub wyłączy się i włączy po mignięciu długimi . Samochód kupiłem już z zainstalowanymi super xenonami HID , ale niestety zaczynają się z nimi problemy i chyba będzie trzeba kupić zwykłą żarówkę lub ( mam nadzieję ) naprawie to jakoś . Xenony są w reflektorach bez soczewek , ale dobrze ustawione i wgl. nie rażą jak niektóre pseudo xenony montowane w tuningowych corsach . Efekt rażenia jest zupełnie złudny ponieważ nawet jak chwilę patrzy się w światło to nie zostaje nam przed oczami taka dezorientacja , zamroczenie po minięciu samochodu , więc nic złego w tym nie widzę a na dodatek oświetlenie drogi jest o niebo lepsze . Jak z tymi nie wypali to trzeba będzie się rozglądać za ori xenon do plusa .
Re: zestaw HID problem
Sam montaż xenona w reflektorze typowo dla żarówki który posiada odbłyśnik to duże buractwo. Może na ścianie 5 metrów od auta ustawienie jest ok, ale im dalej wszystko się rozmazuje.Mam u siebie w mieście kilku agentów z MK2 i MK4 na xenonie i walą niemiłosiernie. Walenie bajek "wszystko mam dobrze ustawione" jest takim rozgrzeszaniem się na siłę...Szybki5151 pisze: Xenony są w reflektorach bez soczewek , ale dobrze ustawione i wgl. nie rażą jak niektóre pseudo xenony montowane w tuningowych corsach
Aż się dziwię że nie dostałeś jeszcze mandatu, a szkoda...
zestaw HID problem
fakt, rażą jak pseudo ksenony montowane w tuningowych golfach... śmieszy mnie Twój post - po pierwsze, bo uważasz się za lepszego od kierowców tych cors, po drugie, bo upierasz się że nie razi.Szybki5151 pisze:wgl. nie rażą jak niektóre pseudo xenony montowane w tuningowych corsach
Wyczyść dobrze lampy, stań przed ścianą i migaj ksenonami - zobaczysz ile światła ląduje powyżej lini odcięcia
-
- Mały gagatek
zestaw HID problem
skaktus, chyba pracujesz w policji , bo wszystkich się o to czepiasz jak by to było największe zło na świecie . Ja kupiłem samochód z tymi Hid-ami , ale jak sie spalą mam zamiar kupić jakieś ori reflektory z ksenonami . Dużo jeżdżę w nocy ostatnio , nikt jeszcze mi nie mrugną światłami ani nic zwracając mi uwagę a na dodatek mijałem juz chyba ze 100 radiowozów które nawet nie zwracają uwagi na te światła więc nie mówcie mi ,że kogoś rażę , bo gdyby tak było już dawno by było po dowodzie . . . . Znacznie bardziej rażą ksenony w SUV-ach niż moje pseudo-chińskie-burackie HID-y . Pozdro ; )
-
- Mały gagatek
zestaw HID problem
guziolek, zmienił byś zdanie jak by koło Ciebie przejechało q7 z seryjnymi ksenonami a mój samochód .
zestaw HID problem
Zanim te hidy ci się zjarają to oddasz auto na złom. Na dobrym hidzie i 200 000 km przejedziesz.
Dla mnie to buractwo. Mam jak pisałem takich z mk4 w swoim mieście i razi to jak cholera. Nie wmówisz mi że twój nie razi bo sam się oszukujesz. To że ktoś ci nie mruga nic nie znaczy. Równie dobrze możesz powiedzieć że do kogoś strzeliłeś i jak nie krzyczał to znaczy że nie bolało....
Śmigaj dalej do czasu pierwszej stłuczki. Wtedy nagle hid stanie się kulą u nogi.
Dla mnie to buractwo. Mam jak pisałem takich z mk4 w swoim mieście i razi to jak cholera. Nie wmówisz mi że twój nie razi bo sam się oszukujesz. To że ktoś ci nie mruga nic nie znaczy. Równie dobrze możesz powiedzieć że do kogoś strzeliłeś i jak nie krzyczał to znaczy że nie bolało....
Śmigaj dalej do czasu pierwszej stłuczki. Wtedy nagle hid stanie się kulą u nogi.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Mnie tam SUVy nie oślepiają, no chyba że mają zenony od anglika, bo są przerabiane po taniości z przystankówSzybki5151 pisze:guziolek, zmienił byś zdanie jak by koło Ciebie przejechało q7 z seryjnymi ksenonami a mój samochód .
-
- Mały gagatek
To widzisz ,skoro nie rażą cię ksenony SUV-ów to moje ani tyle by Cię nie raziły .guziolek pisze:Mnie tam SUVy nie oślepiają, no chyba że mają zenony od anglika, bo są przerabiane po taniości z przystankówSzybki5151 pisze:guziolek, zmienił byś zdanie jak by koło Ciebie przejechało q7 z seryjnymi ksenonami a mój samochód .
zestaw HID problem
m@teusz pisze:zaczol sie problem, mianowicie zarniki nie za kazdym razem sie zapalaja, raz jeden raz drugi a nawet obydwa potrafia sie nie zapalic i trzeba kilka razy wylaczy i wlaczyc swiatla zeby zaskoczyly.
skaktus pisze:1-chiński tandetny zestaw xenonów
sie zgadza... najtańsze HIDy tak mają ze przetwornice są do D.. i ten problem nadaje się do reklamacji.. na początku tez pożałowałem i kupiłem najtańsze i miałem ten sam problem... po zmienie na lepszy zestaw jeżdzę już ponad rok bez problemu żadnego...
co do xenonów z zwykłych lampach to należy temu mówić stanowcze NIE
tego po prostu NIE DA SIĘ USTAWIĆ żeby nie raziło jadących z przeciwka... żadna firma nie montuje fabrycznie xenonów w zwykłych lampach... na początku co prawda stosowało to rozwiazanie renault i mercedes (i tak w dostosowanych jak najbardziej lampach) ale bardzo szybko zaprzestali montowania tak xenononów...
temat zamykam bo do niczego nie prowadzi