Sprawa dotyczy sie silnika na podwójnych gaźnikach, ale to nie ma teraz znaczenia, powiem w czym problem:
Iskrę chcę dostac ze standardowej wiązki z RP czyli moduł, hall i cewka. Żeby pozbyć się wtyczki z kompa musiałem odciąć czarny i zielono-czarny przewód idący do modułu od czego one są?
Druga sprawa to masa z modułu ma być podłączona bezpośrednio a aku?
Trzecia sprawa to czy na cewkę mogę podać napięcie 12V bezpośrednio z akumulatora? Ponieważ w wiąze mam przez przekaźnik do grzania kolektora, a mi sie poprosu nie przyda.
Czwarta sprawa doc zego służą te przewody?
Za wszelką pomoc dziękuję.
Zmiana układu zapłonowego na halla
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Jeden jest sygnałem obrotów dla ECU ale z głowy kolora nie podam.wojtek_sari pisze:Iskrę chcę dostac ze standardowej wiązki z RP czyli moduł, hall i cewka. Żeby pozbyć się wtyczki z kompa musiałem odciąć czarny i zielono-czarny przewód idący do modułu od czego one są?
Masę podłącz do masy, gdzie masz miejsce. Z tego co pamiętam to podłączenie plusa bez podłączonej masy kończy się obowiązkowym spaleniem modułu więc uważaj.wojtek_sari pisze:Druga sprawa to masa z modułu ma być podłączona bezpośrednio a aku?
Ale musi być rozłączana po zapłonie aby się nie grzała.wojtek_sari pisze:Trzecia sprawa to czy na cewkę mogę podać napięcie 12V bezpośrednio z akumulatora? Ponieważ w wiąze mam przez przekaźnik do grzania kolektora, a mi sie poprosu nie przyda.
Opisz dokładniej co chcesz uzyskać i na jakim silniku.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Uzyskać chce iskre w silniku 16V na dwóch podwójnych gaźnikach, mam aprart który pasuje w głowe z 16V, ma wyprzedzenie podcisnieniowe i czujnik halla. Thx za info.
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco