Zwierajacy przekaznik kierunkowskazow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem z lewym kierunkowskazem w MK IV. A mianowicie czasem wlaczajac lewy kierunkowskaz przekaznik - czyli wlacznik swiatel awaryjnych - ciagle zwiera i rozwiera powodujac ciagle cykanie a same kierunkowskazy nie swieca. Co ciekawe jesli w trakcie ciaglego cykania nacisne przycisk awaryjnych to wszystkie kierunkowskazy swieca normalnie a po wylaczeniu awaryjnych znow cyka przekaznik. Wystarczy wtedy wylaczyc i wlaczyc kierunkowskaz i czasem dziala normalnie a czasem znow cyka. ta sytuacja ma miejsce tylko z lewej strony, prawa trona dziala prawidlowo.
Oznacza to cos z okablowaniem czy poprostu kupic nowy przekaznik i wymienic ?? Bo niestety nie mam zadnego na podmiane i musze kupic.
W katalogu IC znalazlem jeszcze jedna ceikawostke, gdyz przekazniki sa rozdzielone na auta bez i z oryginalnym hakiem holowniczym. Czy te przekazniki sa takie same czy sie czyms roznia ?? Bo moj ma 7 pinow a wiazka przy kostce ma 8 pinow i nie wiem teraz jaki kupic ??
Pozd
Oznacza to cos z okablowaniem czy poprostu kupic nowy przekaznik i wymienic ?? Bo niestety nie mam zadnego na podmiane i musze kupic.
W katalogu IC znalazlem jeszcze jedna ceikawostke, gdyz przekazniki sa rozdzielone na auta bez i z oryginalnym hakiem holowniczym. Czy te przekazniki sa takie same czy sie czyms roznia ?? Bo moj ma 7 pinow a wiazka przy kostce ma 8 pinow i nie wiem teraz jaki kupic ??
Pozd
MK IV AJM
są 2 rodzaje włączników awaryjnych - zwykły 1J0 953 235 J oraz wersja z hakiem dla przyczepy 1J0 953 235 H.
Rożnica może być w w dopuszczalnym obciążeniu przekaźnika
Rożnica może być w w dopuszczalnym obciążeniu przekaźnika
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Ma gadane
nie koniecznie to musi być przycisk świateł awaryjnych, tylko manetka od kierunków, styki może się już wyrobiły
Obojętnie jaki kupisz będzie pasował,różnica polega na dodatkowym wyjściu na kontolkę przyczepy.Ty nie masz tego ,masz puste miejsce w kostce więc bez różnicy.
Re: Zwierajacy przekaznik kierunkowskazow
No wlasnie mam tam kabel i we wtyczce jest 8 pinow. Wedlug schematu 8 pin idzie do modulu komfortu, wiec juz zglupialem czy to kontrolka czy modul komfortedzio pisze:Obojętnie jaki kupisz będzie pasował,różnica polega na dodatkowym wyjściu na kontolkę przyczepy.Ty nie masz tego ,masz puste miejsce w kostce więc bez różnicy.
MK IV AJM
Nie wiesz jaki?,to wyjmujesz stary zczytujesz z niego numer i o takim samym numerze kupujesz.
- bladzio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
wojti2001,
Witam
Kolego od wczoraj pojawił mi się taki sam problem jak u Ciebie z tym lewym kierunkiem. Udało Ci się to jakoś rozwiązać? U mnie jest jeszcze taka sytuacja, że jak mam włączony lewy kierunek i nie działa (jest wtedy szybkie tykanie z okolicy włącznika awaryjnych) to jak poruszam manetką w kierunku do szyby (tak jak bym włączał długie światła) to czasem potrafi zaskoczyć.
Witam
Kolego od wczoraj pojawił mi się taki sam problem jak u Ciebie z tym lewym kierunkiem. Udało Ci się to jakoś rozwiązać? U mnie jest jeszcze taka sytuacja, że jak mam włączony lewy kierunek i nie działa (jest wtedy szybkie tykanie z okolicy włącznika awaryjnych) to jak poruszam manetką w kierunku do szyby (tak jak bym włączał długie światła) to czasem potrafi zaskoczyć.
- bladzio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
tzn trzeba zdjąć kierownice, rozebrać obudowę kolumny i ściągnąć manetkę?Skalmar pisze:bladzio1, sprawdź przełącznik przy kierownicy.
Takbladzio1 pisze: tzn trzeba zdjąć kierownice, rozebrać obudowę kolumny i ściągnąć manetkę?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 0#p4004576" onclick="window.open(this.href);return false;